Администрацията на президента на САЩ не е уведомила Конгреса за

...
Администрацията на президента на САЩ не е уведомила Конгреса за
Коментари Харесай

Тръмп не уведомил Конгреса за операцията срещу Ал Багдади, опасявал се от изтичане на информация

Администрацията на президента на Съединени американски щати не е уведомила Конгреса за интервенцията за премахване на водача на терористичната формация „ Ислямска страна “ Абу Бакр ал Багдади, опасявайки се от течове в медиите, които могат да застрашат живота на американските военни, разгласи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, представен от TACC и фокуснюз . " Уведомихме някои, уведомяваме други сега. Искахме да ги уведомим нощес, само че взехме решение да не го създадем, защото във Вашингтон има толкоз доста течове.

``
реклама

Няма толкоз течове в никоя страна по света като в нашата “, сподели той. " Така споделих на моите хора, че няма да ги уведомим, до момента в който нашите прелестни военни не се върнат оттова ", сподели президентът. Според него той не е желал американските войски на връщане „ да бъдат посрещнати от огън “. " Изтичане на информация може да коства живота на всички участници в интервенцията ", добави Тръмп. " Това беше строго секретна интервенция. Не разкрихме нищо, нямаше течове. Само няколко души, с които работех, знаеха ", сподели той.

Според американския водач интервенцията е излъчена онлайн в Ситуационната зала на Белия дом. Заедно с Тръмп тя беше следена от ръководителя на Съвместното командване на началниците на щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати Марк Мили и няколко членове на комисията, вицепрезидента Майк Пенс, съветника на президента за национална сигурност Робърт О`Брайън, държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео и министъра на защитата Марк Еспър и няколко генерали. " „ Това беше доста дребна група хора, които знаеха за това “, акцентира Тръмп. " Имахме безусловно съвършен облик, като че ли гледаме филм ", сподели президентът. „ Технологията е в действителност страхотна “, добави американският водач.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши комен
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР