Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп включи китайския технологичен

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп включи китайския технологичен
Коментари Харесай

Няма да е лесно спирането на Huawei: подводните кабели са китайски

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп включи китайския софтуерен колос Huawei в по този начин наречения черен лист. Това значи, че на американските компании е неразрешено да работят взаимно с Huawei и не могат да употребяват неговата техника за построяването на 5G мрежите и за развиването на най-новите мобилни технологии.

Оказа се, че битката с Huawei ще бъде комплицирана, а може би и невъзможна. Причината е, че от тази компания значително зависи работата на интернет и мобилните мрежи както в Съединени американски щати, по този начин и в другите страни. Според уеб изданието Аxios, Huawei има към 100 от всичките международни интернет кабели.

Към крайбрежията на Съединени американски щати по дъното на Атлантическия океан са прокарани към 380 специфични кабела, които обезпечават високоскоростен продан на големи размери данни. Тези кабели се употребяват от всички огромни американски провайдъри и мобилни оператори, само че принадлежат не на тях, а на китайските компании . Отказът от потреблението на профилираните кабели ще докара до доста понижаване скоростта на интернет връзката и ще се наруши нейната непоклатимост. Могат да се появят дълги спирания и даже цялостно изгубване на интернет трафика.

Защо се е получило по този начин? Преди към 10 години американските управляващи са сключили контракти с китайските производители на телекомуникационно съоръжение и те прокараха през Атлантическия океан тези към 380 кабела, създадени в Китай, Хонконг и Тайван. Договорите са годни и през днешния ден, и съгласно записаните в тях клаузи, те както преди принадлежат на производителите. Тяхното изкупуване е прекомерно скъпо, а тяхното национализиране е допустимо да докара до прекомерно огромен скандал, който може да разклати американската стопанска система.

Китайските кабели са били доста по-евтини от американските, а прекомерно мощното предпочитание за икономии през днешния ден слага страната в подвластно състояние. Днес Amazon, Фейсбук, Гугъл и другите огромни американски компании започнаха прокарват през океана лични кабели, с цел да понижат зависимостта си от Китай. Но с цел да бъдат сменени всички китайски кабели с американски, ще са нужни години и трилиони долари.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР