Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп възложи на разузнавателните

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп възложи на разузнавателните
Коментари Харесай

Белият дом инструктира разузнаването да проучи Китай и СЗО за вируса

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп разпореди на разследващите служби да ревизират дали Китай и Световната здравна организация (СЗО) в началото са скрили някаква информация за новия ковид, оповестява ЕнБиСи, базирайки се на някогашни и сегашни представители на Белия дом.

Съответното напътствие е обещано предходната седмица на Агенцията за национална сигурност, Разузнавателната организация към министерство на защитата на Съединени американски щати и Централното разследващо ръководство.

Тези служби са инструктирани още веднъж да проучат информацията, събрана след експлоадирането на пандемията, в това число прихващания на информация, отчети, сателитни фотоси и друга информация.

По-специално, те би трябвало да открият каква информация има СЗО за две проучвателен лаборатории в Ухан.
Президентът Доналд Тръмп наподобява се базира на конференцията си в понеделник. " Правим доста съществени следствия ", сподели Тръмп. " Не сме удовлетворени от цялата тази обстановка, защото имаме вяра, че е можело да бъде спряна в източника, може да бъде спряна бързо и нямаше да се популяризира по целия свят. "

Разузнавателните организации проверяват опцията вирусът да пуснат инцидентно от някоя от лабораториите, макар че доста специалисти считат, че това е малко евентуално.

Този ход съответствува с обществени старания на Белия дом, държавния секретар Майк Помпео и политическите съдружници на Тръмп да насочат вниманието към неспособността на Китай да удържа вируса малко след появяването му. Както по-рано оповестява медията, американските разследващи чиновници обявиха, че Китай в началото не е разкрил сериозността на епидемията, оставяйки останалата част от света без информация, която е можела да докара до по-ранни старания за ограничение.

" Както президентът сподели, Съединени американски щати подробно изследват този въпрос ", съобщи представителят на Белия дом Хоган Гидли. " Разбирането на произхода на вируса е значимо, с цел да се помогне на света да реагира на тази пандемия, само че и да осведоми за напъните за бърза реакция на бъдещи епидемии от заболявания. "

Централно разузнавателно управление на САЩ отхвърли коментар. Служител от офиса на шефа на националното разузнаване сподели: " Ние не сме осведомени с сходни задания от Белия дом ".

Тръмп мина от в началото прославяне на китайският отговор на епидемията до остри рецензии, защото опасността от пандемията за американската стопанска система и вероятностите за преизбиране се изкристализираха.

Обвиненията към Китай за икономическите проблеми на Съединени американски щати се оказаха политически ефикасни за Тръмп, а съдружниците му считат, че това е обръщение, което може да резонира през ноември измежду гласоподавателите в Средния Запад.

" Президентът в този момент се кандидатира против Китай ", разяснява източник, непосредствен до президента.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР