Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп се готви да

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп се готви да
Коментари Харесай

Очаква се САЩ да включат Русия в списъка на страните с валутни манипулации


Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп се готви да разшири листата на страните, които Вашингтон подозира във валутни операции. Това излиза наяве от информация на организация Bloomberg, базирайки се на свои източници.

Министерство на финансите на Съединени американски щати изготвя два пъти годишно отчет, в който апропо показва страните, подозирани в операции с валути. По данни на източника на организацията, представена от ТАСС, в отчета, който ще излезе през този месец, броят на страните ще е към 20. В предишния отчет те са били 12. Отбелязва се, че разширението на листата е заради това, че Министерство на финансите е трансформирало един от критериите, които въздействат върху вкарването на страните в този лист.

Към сегашния миг Съединени американски щати управляват дейностите с националните валути със страните, които са огромни търговски сътрудници на Съединени американски щати, а също по този начин и с Швейцария. Bloomberg отбелязва, че в разширението на глобите могат да влязат Виетнам, Ирландия, Малайзия, Русия и Тайланд, които имат огромен недостиг в комерсиалния баланс със Съединени американски щати. Очаква се, че Индия и Южна Корея ще бъдат изключени от листата. Тръмп по-рано упрекна Европейски Съюз, Китай и Русия в манипулиране на курса на техните валути.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР