Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп подготвя редица търговски

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп подготвя редица търговски
Коментари Харесай

Тръмп готви търговска война с Китай

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп приготвя редица търговски ограничения против Китай поради нарушение на интелектуалната благосъстоятелност и ограничение деятелността на американските компании на територията на азиатската страна.

Това написа вестник " Ню Йорк таймс ", представен от ТАСС.

 Съединени американски щати обмислят стопански наказания против Китай
Съединени американски щати обмислят стопански наказания против Китай

Пекин отговори на обвиняванията на американския водач Доналд Тръмп

Според изданието след първичния курс на подсилване на взаимоотношението с Пекин Тръмп стартира да недоволства от пасивността на Китай във връзка с нуклеарната и ракетна стратегия на КНДР.

Вестникът написа, базирайки се на източници, че е запланувано да бъде обещано предписание на американския представител на комерсиалните договаряния с Китай да разбере методите, употребявани от комунистическата страна във връзка с американските компании, като това бъде открито в течение на няколко месеца.

Администрацията на Тръмп е подготвена съществено да усили митата върху вноса на китайски артикули и услуги, да предприеме акция за лишаване лицензите на китайски компании и приемане на други контрамерки в отговор на блокирането на американския бизнес в Китай.

Лидерът на демократите в Сената на Съединени американски щати Чарлз Шумър е изпратил писмо на президента, в което го приканва да ограничи активността на Китай в Съединени американски щати в отговор на " пасивността " на Пекин при решаването на казуса с КНДР. Шумър също по този начин се е обърнал и към Комисията по задгранични вложения да прегледа основните интернационалните покупко-продажби от позиция ползите на националната сигурност на Съединени американски щати.

По-рано Тръмп разкритикува Китай, обвинявайки азиатския колос в безучастие по въпроса за споразумяване на рецесията с КНДР.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР