Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп официално реши да

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп официално реши да
Коментари Харесай

САЩ официално отложиха с 6 месеца митата върху внос на коли от ЕС и Япония

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп публично реши да отсрочи налагането на мита върху импорт на коли и авточасти от Европейски Съюз и Япония , оповестяват " Ройтерс " и други медии.

Вашингтон ще продължи договарянията за търговски съглашения с Европейски Съюз и Япония.

Белият дом трябваше до събота, 18 май, да реши дали да наложи мита, само че по-рано тази седмица беше обявено, че Тръмп ще отсрочи решението си със 180 дни. Търговското министерство на Съединени американски щати предложи да се защищити автомобилната промишленост на Съединени американски щати от импорт въз основата отбрана на националната сигурност.
 Европейски Съюз: Подготвени сме да ударим Съединени американски щати, в случай че наложат мита върху колите
Европейски Съюз: Подготвени сме да ударим Съединени американски щати, в случай че наложат мита върху колите

Брюксел към момента не знаели дали Вашингтон ще наложи тези ограничения и по кое време

В известието на Белия дом се споделя, че решението за налагане на мита се отсрочва с 6 месеца и комерсиалният представител ще осведоми президента за развоя на договарянията в края на интервала. Държавният глава назначи непрекъснатия търговски представител Робърт Лайтхайзър за основен договарящ на Съединени американски щати с Европейски Съюз.

По-рано през днешния ден еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом съобщи, че през днешния ден чака решението на Тръмп за митата. Преди няколко дни тя разгласи, че чака да бъде отсрочено.

В Конгреса има мощна съпротива против налагането на мита върху вноса на коли от Европейски Съюз и Япония. Автомобилният бранш в Съединените щати също е срещу, защото ще усили цените и ще заплаши хиляди работни места в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР