Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп е заплаха за

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп е заплаха за
Коментари Харесай

Иран: Администрацията на Тръмп е заплаха за Близкия изток

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп е опасност за Близкия изток и за интернационалната сигурност, съобщи иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Агенцията напомня, че напрежението сред Вашингтон и Техеран се ускори, откакто през май Тръмп отдръпна Съединените щати от интернационалното съглашение за иранската нуклеарна стратегия, а предишния месец възвърне американски наказания против Иран.

" Вярно е, че има действителна опасност за нашия район и за интернационалния мир и сигурност: тази опасност е възприятието на администрацията на Тръмп, че е упълномощена да дестабилизира света дружно със своите арогантни съучастници в нашия район ", написа Зариф в Туитър. Той прикани Съединени американски щати " да стартират да работят като естествена страна ".

Говорителят на иранското министерство на външните работи Бахрам Гасеми в това време отхвърли страната му да е поискала среща с Тръмп.

Според иранската държавна осведомителна организация ИРНА неназована задгранична новинарска организация е съобщила, че Иран е изискал такава среща по време на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Предвидено е иранският президент Хасан Рохани да приказва от трибуната на Организация на обединените нации другата седмица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР