Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън подготвя оръжеен пакет

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън подготвя оръжеен пакет
Коментари Харесай

САЩ дават оръжия за 500 млн. долара на Тайван по ускорена схема

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън приготвя оръжеен пакет на стойност 500 милиона $ за Тайван, употребявайки ускорена скица, тествана при доставки в Украйна, оповестява Bloomberg, базирайки се на осведомени източници.

Ускорената верига на доставки включва изпращане на оръжия и съоръжение от съществуващи ресурси в сходство с така наречен президентски компетенции за понижаване на тези ресурси, изяснява организацията. Това ще разреши на Съединени американски щати да заобиколят дългия развой на договаряне и произвеждане на оръжия. Bloomberg отбелязва, че законодателите са отбелязали, че обичайна скица към този момент е довела до закъснение от 19 милиарда $ в доставки на оръжия за Тайван, които са утвърдени от Конгреса на Съединени американски щати, само че към момента не са изпратени. За да усили доставките, Народното събрание на Съединени американски щати включи във военния бюджет за 2023 година доставки на оръжие за Тайван на стойност 1 милиард $ по скица за понижение.

Министърът на защитата Лойд Остин сподели на комисията по въоръжените сили на Сената през март: „ Моят екип работи интензивно, с цел да се увери, че имаме нужния потенциал за това съответно редуциране “. Той обаче добави, че Пентагонът ще " има потребност от финансиране ", с цел да размени тези оръжия, напомня организацията.  В същото време Вашингтон е заинтригуван от обновяване на военните контакти с Китай, които бяха прекратени, когато Съединените щати смъкнаха китайски балон над негова територия през февруари 2023 година, се споделя в информацията на организацията. След това Китай отхвърли няколко опита на Остин и ръководителя на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати ген. Марк Мили да се свържат по телефона с китайските си сътрудници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР