Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън планира поставянето на

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън планира поставянето на
Коментари Харесай

Планират трета доза ваксина срещу COVID-19 в САЩ наесен

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън възнамерява слагането на спомагателни трети дози от имунизациите против COVID-19, може би още наесен, оповестява в. " Ню Йорк таймс ", представен от Ройтерс.

Първите бустерни дози евентуално ще бъдат предоставени на домове за остарели хора и служащи в опазването на здравето. След тях трета доза ще могат да получат възрастни хора, които са били измежду първите имунизирани в края на предходната година, оповестява вестникът.

Според източници на " Ню Йорк таймс " се възнамерява хората да получат доза от същата ваксина, като към този момент поставената. Засега не е избран график.

Миналата седмица беше оповестено, че дневният приръст на инфектираните с ковид в Съединени американски щати на седмична база е надхвърлил 100 хиляди и е достигнал равнища, невиждани от епидемиологичната вълна през зимата.

Администрацията на Джо Байдън приветства самодейностите на частни компании, щатски държавни управления и университети да изискват имунизации от личния състав си.

Властите на някои места взеха решения за наложителна имунизация - в Калифорния ще би трябвало всички здравни служащи и чиновници в обществени домове да се имунизират до 30 септември; същото би трябвало да сторят, само че до края на октомври, чиновниците на американската самолетна компания " Юнайтед еърлайнс ".

От началото на образователната година в детските градини и учебните заведения в Ню Джърси са наложителни маските без значение от имунизационния статус на детето или учителя. А от Си Ен Ен бяха уволнени трима чиновници, дръзнали да дойдат на работа, без да са имунизирани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР