Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обмисля възможността да

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обмисля възможността да
Коментари Харесай

Байдън обмисля нов ход, за да изпрати спешна помощ на Украйна

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля опцията да употребява към 200 милиона $ американско военно финансиране за оказване на оперативна помощ на Украйна, оповестява Bloomberg, базирайки се на свои неназовани източници, представен от " Фокус ".

Администрацията на Байдън преценя дали може да отпусне към 200 милиона $ военно финансиране от Съединени американски щати, с цел да обезпечи незабавна поддръжка на Украйна, защото по-голям пакет от помощ остава блокиран в Конгреса, съгласно хора, осведомени с въпроса.

Средствата могат да бъдат употребявани за обезпечаване на сериозни оръжия, консумативи и друго съоръжение, защото Украйна е изправена пред дефицит на артилерия, до момента в който съветските войски напредват постепенно през последните седмици.

" Дискусиите за потребление на дребното количество запаси на Пентагона акцентират неистовите старания на Белия дом да откри всякаква допустима поддръжка за Украйна.

Но вероятното финансиране е мизерно спрямо повече от 61 милиарда $ помощ за Украйна, която президентът Джо Байдън изиска от Конгреса “, написа Bloomberg.

По-рано ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати републиканецът Майк Джонсън съобщи, че законопроектът за в допълнение финансиране на Украйна ще бъде прегледан незабавно щом бъде решен въпросът за финансирането на федералното държавно управление.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР