Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън и републиканците в

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън и републиканците в
Коментари Харесай

САЩ са все още далече от сделка за дълга

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън и републиканците в Конгреса към неделя към момента имат неразрешени въпроси по отношение на повишението на тавана на федералния дълг от 31,4 трилиона $. И двете страни дефинираха предложенията на другата като прекомерно крайни, оповестява " Ройтерс ".

Длъжностните лица не се срещнаха в събота, откакто две срещи завършиха в петък без прогрес , а договарящите споделиха, че не са сигурни по кое време ще се проведат нови договаряния. Не е ясно дали в неделя ще има нова среща. 

Припомняме, че остават когато Министерството на финансите на Съединени американски щати предизвести, че федералното държавно управление може да не е в положение да заплати всичките си задължения. Това би провокирало несъблюдение, което може да аргументи безпорядък на финансовите пазари и скок на лихвените проценти.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер означи в изказване, че Байдън и републиканският ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарт и са се съгласили, че всяко бюджетно съглашение ще би трябвало да бъде двупартийно и упрекна републиканците, че оферират оферти прекомерно надясно, с цел да минат в Конгреса.

В изказването от събота вечерта се споделя, че екипът на Байдън е подготвен да се срещне когато и да е. Байдън сподели, че към момента има вяра, че дефолтът може да бъде избегнат.
 Байдън: Лидерите на Конгреса се съгласиха, че в Съединени американски щати няма да има дефолт
Байдън: Лидерите на Конгреса се съгласиха, че в Съединени американски щати няма да има дефолт

Няма опция на повишението на тавана на дълга

Късно събота следобяд Маккарти сподели пред кореспонденти в Капитолия, че не счита, че договарянията могат да продължат напред , до момента в който Байдън не се върне в страната от срещата на Г-7 в Япония. Той упрекна демократите, че са заели позиция, която е прекомерно последна по отношение на левицата.

" За страдание, Белият дом се върна обратно ", сподели Маккарти, добавяйки, че " социалистическото крило " на Демократическата партия наподобява управлява.

Офисът на Маккарти не отговори незабавно на искане за коментар по отношение на изказването на Белия дом.

Байдън е насрочил конференция след визитата си на Г-7 в Япония за неделя, 21 май, където ще показа нова информация за положението на договарянията.
 Байдън и Конгресът към момента без договорка за дълга
Байдън и Конгресът към момента без договорка за дълга

Трябва да се откри решение до 1 юни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР