Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е подготвила 18

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е подготвила 18
Коментари Харесай

Нюланд: САЩ имат 18 сценария в случай на руска инвазия в Украйна

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън е подготвила 18 разнообразни сюжета за деяние при положение на съветска инвазия в Украйна , съобщи заместник-държавният секретар по политическите въпроси Виктория Нюланд в изявление, оповестено в събота от Financial Times.

" Няма да приказвам авансово за 18-те разнообразни сюжета... Само ще кажа, че ние и нашите съдружници сме подготвени бързо да причиним сериозна болежка , в случай че Русия предприеме някаква нападателна стъпка ".

Нюланд акцентира, че глобите на Съединени американски щати и европейските страни може да се разграничават една от друга . " Понякога нещо е по-трудно за нас, в сравнение с за Европа, а от време на време е противоположното ", сподели тя.

В същото време заместник-държавният секретар на Съединени американски щати акцентира, че Вашингтон договаря с европейските съдружници по отношение на вероятен отговор на дейностите на Русия , който да регистрира ползите на жителите на западните страни.
 Русия предизвести Съединени американски щати: наказания против Путин ще доведат до раздор на връзките
Русия предизвести Съединени американски щати: наказания против Путин ще доведат до раздор на връзките

Кремъл гледал на американския план за наказания " извънредно отрицателно "

Коментирайки диалозите за гаранции за сигурност сред делегациите на Съединени американски щати и Русия, които се организираха тази седмица, Нюланд сподели, че страните са съумели да чуят терзанията си, само че сериозна полемика към момента не е почнала . " В момента чуваме единствено опасения един от различен ", сподели тя.

" Ние не сме почнали вида договаряния, които би трябвало да стартираме, с цел да се опитаме да реализираме съглашения. Особено в случай че Русия желае тези съглашения да бъдат правно обвързващи, тъй че ни би трябвало повече време. "

Вашингтон е заинтригуван от продължение на договарянията с Москва. " Вярваме, че можем да понижим напрежението и да реализираме прогрес по някои от тематиките посредством дипломация ", сподели дипломатът. " Надяваме се и чакаме Москва да остане на масата за договаряния и да разиска редица въпроси, само че изборът е на Путин ".

Нюланд също по този начин акцентира, че договарянията " би трябвало да се водят на основата на взаимност ". " Те имат претенции, само че и ние имаме опасения ".
 Европейски Съюз предизвести Русия с корав отговор, до момента в който рецесията в Украйна се задълбочава
Европейски Съюз предизвести Русия с корав отговор, до момента в който рецесията в Украйна се задълбочава

Кибератаката против Украйна можела да е въведения за военни дейности на Москва

Нюланд разяснява, че министерства припомня методите употребявани от Русия и в предишното .

" В момента не съм подготвена да приказвам за това кой е забъркан. Ще кажа единствено, че това са положителните остарели съветски способи , които изпозлва по целия свя т ". " В предишното офицерите от съветското разузнаване " са работили надлежно, за да " дестабилизират държавните управления , да тестват личните си качества ".

Според ръководителя на кабинета на президента на Украйна Андрий Ермак съвсем всички украински уеб сайтове, наранени от офанзивата, към този момент са възобновили работата си .

Той добави, че Украйна " работи в тясно съдействие със Съединени американски щати и Англия " по този въпрос и назова случая опит за дестабилизиране на обстановката в страната.
 Съединени американски щати и НАТО са подготвени на нова среща, само че Русия да спре експанзията
Съединени американски щати и НАТО са подготвени на нова среща, само че Русия да спре експанзията

Русия отхвърля да готви предлог и е срещу войната, и за дипломатическо решение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР