Администрацията на президента на Доналд Тръмп изглежда желае да обсъди

...
Администрацията на президента на Доналд Тръмп изглежда желае да обсъди
Коментари Харесай

Тръмп готов на преговори с ЕС за митата

Администрацията на президента на Доналд Тръмп наподобява желае да разиска решаването на комерсиалния спор с Европейския съюз, довел до въвеждането на нови мита от Съединени американски щати, съобщи френският министър на стопанската система на Бруно Льо Мер, представен от Агенция Франс Прес и БГНЕС.
След среща с комерсиалния представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър той сподели пред кореспонденти, че Вашингтон е " отворил вратата " за някои договаряния. Льо Мер добави, че колкото по-скоро такива диалози стартират, „ толкоз по-добре “.
Преди това точно той съобщи, че поради новите американски мита на Европейски Съюз няма различен избор, с изключение на да отмъсти.
По-рано през днешния ден Съединени американски щати утвърдиха мита от 10 до 25 % на голям брой европейски артикули като сирената, уискито, виновността, зехтина.
БГНЕС напомня, че митата към този момент бяха утвърдени от Световната комерсиална организация поради държавните дотации за произвеждане на самолета „ Еърбъс ”, който пък е съперник на американския „ Боинг ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР