Администрацията на президента Доналд Тръмп започва да въвежда ново правило

...
Администрацията на президента Доналд Тръмп започва да въвежда ново правило
Коментари Харесай

САЩ скоро ще изискват за виза и посочване на профилите в социални мрежи

Администрацията на президента Доналд Тръмп стартира да вкарва ново предписание при кандидатстването за множеството типове визи - регистриране на информация за профилите на претендента в обществени мрежи.

Това ще е част от персоналните данни, които се изискват от консулските служби, а за задаващата се смяна бе обявено още през март 2018 година Тя произтича от президентска заповед от март 2017 година за подготовка за въвеждане на " извънредно подробни инспекции " при издаването на визи и даване на имигрантски статут и леговище.

Сега претендентът, в това число за визи за къс престой, ще могат да заявят, че не употребяват обществени мрежи, само че в случай че това не е правилно, " ще има съществени имиграционни последствия за тях ", споделя представител на Държавния департамент пред теливизионниа канал на вашингтонското издание The Hill=

Hill TV показва, че и сега във формуляра има позиция за оновните обществени мрежи, само че скоро ще бъде добавена опция да бъдат изброени всички сходни уеб сайтове, които претендентът употребява.

" Това е доста значима крачка към определяне на засилена инспекция на чужденците, искащи да влязат в Съединени американски щати. Както видяхме през последните години по целия свят обществените мрежи може да се окажат огромен конгрес за терористични планове и активност. Това ще бъде значим инструмент за инспекция за терористи, закани за публичната сигурност и други рискови действия, с цел да не се позволяват такива хора до американска територия и възползване от изгодите от имигрантския статут. "

Представителят на Държавния департамент добавя, че скоро от претендентите за доста ог типовете визи ще се изисква и много по-подробно да разказват къде са пътували в чужбина.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР