Администрацията на президента Доналд Тръмп ще позволи нови сондажи за

...
Администрацията на президента Доналд Тръмп ще позволи нови сондажи за
Коментари Харесай

Тръмп отваря почти цялото крайбрежие за офшорни сондажи

Администрацията на президента Доналд Тръмп ще разреши нови сондажи за нефт и газ в съвсем всички териториални води на Съединени американски щати. Според формалното известие енергийни компании ще бъдат позволени в по-голямата част от външния континентален шелф, в това число водите към щата Калифорния, атлантическите води край щата Мейн и източната част от Мексиканския залив.

По този метод ще бъде анулирана още една от възбраните на президента Барак Обама, наложена в последните му дни на поста. С нея бяха предпазени близо 405 000 кв. км по арктическото и източното крайбрежие.

Това е и сигнал, че година откакто влезе в Белия дом президентът няма желание да спре демонтирането на екоограниченията на Обама в името на това да помогне на американското енергийно произвеждане. Досега бяха анулирани рестрикциите за офшорни сондажи и рандеман, наложени след злополуката със сондата Deepwater Horizon през 2010 година, а измежду компромисите за одобрение на огромната данъчна промяна се оказа разрешение на Конгреса за бъде отворен за сондажи за нефт и газ естествен резерват в Аляска с повърхност от над 78 000 кв. км.

" Има огромна разлика сред енергийната уязвимост и енергийното владичество. Ние ще се превърнем в най-голямана енергийна мощ ", съобщи министърът на околната среда Раян Зинке. От енергийния бранш приветстваха решението, което съгласно фирмите даже е малко закъсняло и първите възможни разрешителни за активност ще се появят едвам след няколко години.

Безспорно източната част на Мексиканския залив провокира максимален интерес у бизнеса, защото тук има задоволително създадена инфраструктура, до момента в който атлантическите офшорни зони са на най-малко 10-15 години от първия си рандеман.

И без опозиция задействането на решението на Белия дом ще отнеме до 18 месеца за осъществяване. Междувременно няколко щата, в това число с губернатори републиканци, се чака да оспорват президентската заповед в съда в опит да защитят крайбрежието си. Те разчитат на мобилизацията за опозиция и на хиляди компании с заведения за хранене, хотели и риболовни корабчета.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (633)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР