Администрацията на президента Доналд Тръмп предупреди иракските власти за готовността

...
Администрацията на президента Доналд Тръмп предупреди иракските власти за готовността
Коментари Харесай

САЩ заплашиха Ирак, че са готови да затворят посолството си в Багдад

Администрацията на президента Доналд Тръмп предизвести иракските управляващи за готовността си да затвори посолството на Съединени американски щати в страната, в случай че управляващите в Багдад не обезпечат преустановяване на, които заплашват американската дипломатическа задача, съобщи БГНЕС.
Според източници на The Wall Street Journal, администрацията на Тръмп е декларирала, че към този момент " подхваща предварителни стъпки ", които могат да разрешат " да се затвори посолството в границите на няколко месеца, като се поддържа единствено консулството в Ербил ".
 Съединени американски щати с ракетни удари в Ирак след убийството на американски боец Съединени американски щати с ракетни удари в Ирак след убийството на американски боец
Около едно денонощие беше задоволително на Съединени американски щати да отвърне на следващото ракетно нахлуване против американци, при което починаха американски...
" Съединените щати няма да търпят закани против американски жители, които са на работа в чужбина. Няма да се поколебаем да предприемем каквито и да е дейности, които сметнем за нужни, с цел да осигурим сигурността на нашите чиновници ", съобщи представител на Държавния департамент пред ТАСС.
" Преди това подчертавахме, че дейностите на противозаконните милиции, подкрепяни от Иран, остават главната спънка за стабилността в Ирак. Очакваме с неспокойствие да продължим да работим с нашите иракски сътрудници, с цел да подсигуряваме сигурността на нашия личен състав и уреди ", сподели върховен американски чиновник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР