Администрацията на президента Доналд Тръмп планира да забрани на китайските

...
Администрацията на президента Доналд Тръмп планира да забрани на китайските
Коментари Харесай

САЩ подготвят забрана на полети на китайски превозвачи

Администрацията на президента Доналд Тръмп възнамерява да забрани на китайските пътнически превозвачи полети до Съединени американски щати от средата на юни, защото притиска Пекин да позволи на американските въздушни превозвачи да възобновят полетите си до Поднебесната империя, оповестиха за Ройтерс трима чиновници на Съединени американски щати и самолетните компании.
Този ход, който би трябвало да бъде разгласен в сряда, санкционира Китай, откакто Пекин не съумя да извърши съществуващото съглашение за полети сред двете най-големи стопански системи в света. Връзките сред двете страни също се обтягат през последните месеци на фона на ескалиращото напрежение към пандемията на ковид, съобщи БГНЕС.
Очаква се рестриктивните мерки да влязат в действие на 16 юни, само че датата може да бъде преместена от Тръмп, споделиха хората, осведомени по въпроса, говорейки при изискване за анонимност. Delta Air Lines и United Airlines желаеха да възобновят полетите до Китай този месец, а китайските превозвачи са траяли американските полети по време на пандемията.
Забраната ще важи за а Air China, China Eastern Airlines Corp, China Southern Airlines Co и Hainan Airlines Holding Co, показват източниците.
От Беля дом и министерство на превоза отказали коментар по въпроса. Китайското посолство във Вашингтон не отговори незабавно на искане за коментар.
Администрацията на Тръмп на 22 май упрекна китайското държавно управление, че прави невероятно американските самолетни компании да възобновят обслужването си в Китай, и подреди на четири китайски превозвачи да подадат написания на полетите с държавното управление на Съединени американски щати.
Администрацията също по този начин подхваща дейности за битка с чартърните полети на китайската пътническа самолетна компания и ще предизвести превозвачите да не чакат утвърждения. Служители на администрацията допуснаха, че чартърните полети се употребяват, с цел да се заобикалят рестриктивните мерки на китайското държавно управление за полети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР