Администрацията на президента Доналд Тръмп не е издигнала и една

...
Администрацията на президента Доналд Тръмп не е издигнала и една
Коментари Харесай

Наркотрафикът помага на Тръмп в борбата за липсващата голяма красива стена

Администрацията на президента Доналд Тръмп не е издигнала и една миля от новата стена в тази част на границата сред Съединени американски щати и Мексико, където преди нямаше заграждения. Американският вестник The Washington Examiner прави тази констатация 30 месеца, откакто Тръмп стана президент и даде обещание по време на акцията си построяването на " огромна хубава стена ", написа БГНЕС.
В изказване от предходната седмица, американските митници и гранична отбрана (МГЗ) удостовери, че всички огради, приключени откакто Тръмп е встъпил в служба, са там, където са " места на порутени планове ", тъй като съществуващата ограда се нуждае от замяна. Агенцията заяви, че е построила 51 благи от стоманената ограда с финансиране, което е било заделено през финансовите 2017 и 2018 година. Но до момента в който финансирането е било предопределено както за подмяна на остарели стени, по този начин и за слагане на бариери, където преди този момент нямаше, държавното управление е приключило единствено плановете за замяна. Проектите за обезпечаване на зони без ограда са към момента в развой на разработка.
50-те благи от сменени загради са с 10 благи повече от началото на април. За две и половина години работа на Тръмп, неговата администрация е конфигурирала приблизително 1,7 благи преграда на месец и нищо от това в региони, които преди не са имали някаква преграда. Общо 205 благи нови и сменени бариери бяха финансирани през последните две години и половина, откогато Тръмп пое властта.
Високопоставен чиновник от администрацията твърди пред The Washington Examiner, че Граничният патрул и Инженерният корпус на армията са работили по-бързо по планове за замяна, в сравнение с по новите, защото процесът на одобрение на екологични и зониращи позволения е надалеч по-малък, в сравнение с при границите без преграда. Друг почитан представител на администрацията упреква демократите в Конгреса за блокиране на финансирането на планове, които Белият дом се пробва да прокара.
Въпреки неналичието на нови бариери, Тръмп приветства неговата администрация за построяването на повече гранични загради. Неговата акция за 2020 година трансформира граничната стена в главно обръщение. Тя дебютира с лозунга " Завърши стената " на първи му протест през 2019 година в Ел Пасо, Тексас. В един миг по време на речта му тълпата стартира да скандира " да се построи тази стена ". Тръмп отговори: " Сега вие в действителност имате поради " да приключим тази стена ", тъй като сме построили доста от нея ", въпреки че той не показа съответни цифри с присъстващите хиляди хора.
Първоначално Белият дом убеди Конгреса да финансира планове за замяна през 2017 година, след което през 2018 година да получи повече пари за подмяна и планове в елементи от границата, които нямат бариери. През 2017 година Конгресът утвърди 341 милиона $ за 40 благи замяна на стена в регионите на Сан Диего, Калифорния; Санта Тереза, Северно Мексико; Калексико, Калифорния; Ел Пасо, Тексас.
" Към тази дата са завършили с построяването на към 99 % от 40-те благи, финансирани през 2017 година. Освен това продължава строителството на 35 порти за затваряне на пропуските в сегашната гранична инфраструктура в бранша на долината на Рио Гранде ", гласи изказване на Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати.
В законопроекта за финансирането на държавното управление за 2018 година, конгресмените утвърдиха 1,375 милиарда $ за 80 благи нови и ремонт на остарели стени в долината на Рио Гранде в Тексас, разнообразни райони на Калифорния и Юма, Аризона. Завършени са почти 10 благи от тази част, от която нито една не е била ново оборудване.
Междувременно администрацията продължава да твърди, че обилни елементи от новата стена ще бъдат приключени през времето до приключване на мандата на Тръмп.
Приблизително на 700 благи от границата с дължина 2000 благи има някаква преграда вследствие на Закона за защитна ограда, който бе признат от Конгреса по време на администрацията на Джордж У. Буш. Това беше първият огромен законодателен акт, който финансира построяването на бариери по южната граница. Приблизително 400 благи са стоманена ограда, сравнима с плануваната нова стена, единствено че по-къса. Другите 300 благи преграда са в Нормандски жанр или от стоманени греди, закрепени дружно, с цел да се предотврати придвижването на коли. Оградата от четири метра височина обаче не пречи на хората да минават.
Пореден мотив против мигрантите - наркотрафика
Пренасочването на запаси от граничната сигурност за справяне с " филантропичните потребности " на мигрантите води до рекордно високи равнища на контрабанда на опиати през границата сред Съединени американски щати и Мексико. Това съобщи в изявление за Breitbart News Джеймс Керъл, шеф на Американската работа за политиката на надзор на опиатите. Breitbart е уеб сайтът на Стив Банън, някогашният основен пълководец на Доналд Тръмп и медия, която пази крайни националистически позиции.
" Конфискуването на опиати спадна, само че не тъй като идват по-малко опиати. Защото вниманието им би трябвало да бъде отклонено поради филантропичните потребности (бел. ред. - на мигрантите), само че това значи, че идват повече опиати от всеки път ", твърди Керъл.
Керъл прибавя и, че всичко се случва поради неработещата имиграционна система. " Насърчаваме тези хора да дойдат. Използването на федерални запаси, предопределени за гранична сигурност, за " филантропични " старания, компрометира способността на държавното управление да попречва контрабандата на опиати. Това е, което тези мъже и дами желаят да вършат. Те желаят да защитят фамилиите си и приятелите си от тези токсини, които идват. Това е, което би трябвало да им позволим. Закрепете имиграционната система. Нека се върнат към отбраната на Съединени американски щати и дано се върнем към въпроса за спасяването на човешки живот ", сподели той.
" Граничните патрули са разтегнати толкоз доста, че имаме благи и благи от изцяло незащитена граница, където те просто могат да придвижват всеобщо опиатите. Нашите гранични патрули са толкоз рехави, че не могат да изпълнят задачата, за която са предопределени, да защитят нашите граници. Трябва да вършим филантропичната работа. Разбираме това, само че това, което се случва, е, че наркокартелите управляват реката от мексиканската страна и изпращат хора [през границата], които се пробват да се промъкнат в страната. Те ги изпращат в един регион, и граничният патрул би трябвало да им окаже филантропична помощ. Но по този метод благи от границата остават отворени. И тогава наркотрафикантите изпращат дрога през региона, в който граничните патрули не могат да си правят работата ", посочи Керъл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР