Администрацията на президента Джо Байдън за пръв път допусна вчера

...
Администрацията на президента Джо Байдън за пръв път допусна вчера
Коментари Харесай

4000 души, наблъскани в клетки за 250: Истината за американския граничен център за деца мигранти

Администрацията на президента Джо Байдън за пръв път позволи през вчерашния ден публицисти в основния граничен център за задържане на деца мигранти. Така бе извадена на бял свят една извънредно пренаселена конструкция от палатки, където повече от 4000 индивида, включително деца и фамилии, се тъпчат в планувано за 250 души пространство, а най-малките са държани в огромна кошара за игра с матраци за спане на пода.

 Правителството на Байдън пусна демонстративно претенденти за леговище от Мексико Виж още

Тъй като през последните седмици хиляди деца и фамилии дойдоха на границата сред Съединени американски щати и Мексико и препълват центровете, Байдън бе под напън да направи процеса по-прозрачен. Федералната работа " Митници и гранична защита " разреши на двама публицисти от АП и екип на Си Би Ес до обиколят обекта в Дона, Тексас, в долината на Рио Гранде, при изискване да споделят репортажа си с други медии според уговорката си към журналистически пулове, заяви Българска телеграфна агенция.

Във вторник в парцела бяха настанени над 4100 индивида, от които 3400 деца без компаньон, а останалите пристигнали бяха фамилии с деца. Повечето от непридружените деца обитават в палатки, преди да бъдат преместени в обекти на министерството на опазването на здравето и филантропичните въпроси и по-късно пратени при член на фамилията, родственик или спонсор.

Децата бяха разпределени по стотици в осем " кафези ", завършени от пластмасови разделители всяка с повърхност към 3200 кв. фута (297 кв. метра). В доста от клетките имаше по повече от 500 скупчени деца, доста от тях лежаха на земята върху матраци и завивки от фолио.

 Камарата на представителите на Конгреса в Съединени американски щати утвърди законопроекта за Виж още

Оскар Ескамиля, и.д. пълководец на федералния граничен патрул в долината на Рио Гранде, сподели, че сред 250 и 300 деца идват всеки ден и доста по-малко напущат. Най-малките измежду тях - 3-годишно момиче, за което се грижи нейния 11-годишен брат и новородено със 17-годишната си майка - са държани отвън клетките и спят в кошарки за игра.

Във вторник публицистите следиха по какъв начин се действа с децата. Те влизаха в дребна стая за инспекция за въшки и медицински обзор. Косата им биваше намокряна, кърпите хвърляни в черна кофа с надпис " въшки ". Децата, доста от които са пътували дълго до границата, включително преходи пешком, са проверявани за струпеи, висока температура и други болести. Не се вършат проби за COVID-19, в случай че детето не демонстрира признаци. Практикуващите медицински сестри вършат и психически проби, като питат децата дали мислят за самоубийство. Всички връзки на обувките са отстранени, с цел да не бъде засегнат някой.

После децата биваха отвеждани през затревена зала до огромна приемна. Тези на 14 и повече години даваха пръстови отпечатъци и биваха снимани; по-малките деца - не. После отиваха във втора приемна, където бяха уведомявани, че ще се явят пред имиграционен съд. Служители от Граничните патрули ги питаха дали имат познати в Съединени американски щати и позволяваха на детето да се обади по телефона на лицето.

 Байдън постави завършек на Тръмповата Виж още

Децата получаваха гривни с баркод, който демонстрира по кое време са пристигнали и здравното им положение. Извън обекта се чуваше боботенето на строителни машини дружно с шума на климатиците.

Администрацията на Байдън продължи да връща възрастните, пробвали са да пресекат границата, според обвързваните с ковид правила за публичното здраве, въведени от някогашния президент Доналд Тръмп. Байдън се пробва също да експулсира множеството фамилии, които пътуват дружно. Но измененията в мексиканското законодателство принуждават граничарите да пускат в Съединени американски щати доста родители и деца.

Байдън отхвърли да възобнови практиката от ерата на Тръмп за експулсиране на децата имигранти без компаньон. Дневно по няколкостотин деца и младежи прекосяват границата, множеството от които бягат от принуждение, бедност или последствията от естествени бедствия в Централна Америка. В някои случаи родителите се отхвърлят да влизат в Съединени американски щати и изпращат децата си сами през границата в вяра, че най-после те ще бъдат пратени при родственици.

Граничните патрули задържат повече деца дневно, в сравнение с здравните и филантропични служби ги пращат на спонсори в Съединени американски щати, което води до мощно затормозяване на системата. По предписание Граничните патрули нямат право да задържат деца за повече от три дни, а здравните и филантропични служби изпитват дефицит от места. Повече от 2000 деца са в обекта в Дона от повече от 72 часа, включително 39 повече от 15 дни.

" Предназначението на Граничните патрули не е да задържа ",каза Ескамиля, който ръководеше медийната обиколка. " Принудени сме да се занимаваме с това, тъй като не можем да ги предадем на никого ", добави той.

Подразделенията на министерството на опазването на здравето и филантропичните въпроси настаняват децата в конферентни центрове в Далас и Сан Диего, като разкриват огромни обекти в Сан Антонио, Ел Пасо и другаде. Байдън остро подлага на критика опитите на републиканците да защитят дейностите на Тръмп по въпросите на имиграцията, които включваха разделянето на хиляди имигрантски фамилии в границите на политиката за " нулева приемливост ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР