Администрацията на президента Джо Байдън ще поиска от Конгреса на

...
Администрацията на президента Джо Байдън ще поиска от Конгреса на
Коментари Харесай

Антъни Блинкен: Белият дом ще поиска от Конгреса да отпусне 75 млн. долара помощ за палестинците

Администрацията на президента Джо Байдън ще изиска от Конгреса на Съединени американски щати да отпусне 75 млн. $ икономическа и помощ за палестинците. Това разгласи през днешния ден Антъни Блинкен след среща в Рамала на Западния бряг с палестинския президент Махмуд Абас, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Той добави, че Вашингтон поставя старания за отварянето отначало на американското генерално консулство в Ерусалим. Това консулство дълго време отговаряше за дипломатическите връзки сред Вашингтон и палестинската самостоятелна власт.

Но през мандата си някогашният президент Доналд Тръмп снижи ранга на ведомството и го сложи под шапката на посланика на Съединени американски щати, когато посолството бе преместено в Ерусалим.

По думите на държавния секретар Съединени американски щати ще провиснал също така 5,5 млн. $ незабавна помощ за възобновяване на Газа и 32 млн. $ за Агенцията на Организация на обединените нации за помощ и възстановителни работи. Блинкен добави, че Съединени американски щати ще пропагандират пред интернационалната общественост да бъдат обезпечени 1,5 милиона дози от ваксини против COVID-19 за палестинския народ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР