Администрацията на президента Джо Байдън работи за създаване на канал

...
Администрацията на президента Джо Байдън работи за създаване на канал
Коментари Харесай

Щатите разработват канал за връзка с руските военни

Администрацията на президента Джо Байдън работи за основаване на канал за връзка с съветските военни, с цел да бъде предотвратен инцидентен конфликт сред американските и съветските сили по украинската граница, настояват осведомени анонимни източници, съобщана БНР.

На езика на военните това е по този начин нареченият „ канал за деконфликтност”. Според тв канал NBC сходна договореност ще разреши на публични лица от двете страни да обменят информация, с цел да подсигуряват, че съветските сили, атакуващи Украйна, ще заобикалят да пресичат пътищата на американските сили, настоящи в Източна Европа, по границата на Полша и Черно море.

Каналът би трябвало да се концентрира върху риска от неверни ракетни удари и да подсигурява, че съветските и американските самолети, и военни кораби се движат в обособени зони.

Комуникационният канал би могъл да работи съгласуван от военачалник Марк Мили, ръководител на Обединеното командване на Съединени американски щати и неговия съветски сътрудник, шеф на съветския общоприет щаб военачалник Валерий Герасимов, и сред висшия командващ съюзническите сили на НАТО, американския военачалник Тод Уолтърс, и различен върховен съветски офицер се показва в информацията.

За в този момент не е ясно дали Русия ще одобри предлагането.

Такъв канал е основан през 2015 година по време на сирийския спор, където работят както американските, по този начин и съветските военни с цел да бъдат предотвратени конфликти или инцидентно ориентиране на силите на другата страна.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР