Администрацията на президента Джо Байдън планира да въведе агресивни нови

...
Администрацията на президента Джо Байдън планира да въведе агресивни нови
Коментари Харесай

В САЩ подготвят агресивни нови правила за замърсяването от електроцентралите

Администрацията на президента Джо Байдън възнамерява да вкара нападателни нови правила за контролиране на замърсяването от електроцентрали, употребяващи природен газ. Причината е, че това води до стопляне на планетата.

Това оповестиха за CNN трима източници, осведомени с проекта на Байдън и осведомени за разпоредбите.

Това може да докара до яростни правни провокации.

Агенцията за запазване на околната среда на президента Джо Байдън изследва способи за стягане на разпоредбите освен за новите електроцентрали, които ще работят с природен газ, само че и за съществуващите централи, споделиха източниците.

Според тях разпоредбите ще бъдат по-строги от плануваните по-рано разпореждания , които имаха за цел да управляват замърсяването от нови електроцентрали на природен газ и които на процедура щяха да запазят съществуващите централи в по-старите правила.

Според един от източниците новата тактика на Агенцията за запазване на околната среда във връзка с електроцентралите се е наложила в администрацията през последните няколко седмици на фона на мощния напън от страна на екологичните групи.

Администрацията на Байдън разочарова тези групи - и младите, мислещи за климата гласоподаватели - когато през март утвърди противоречивия план за нефтени сондажи Willow в Аляска.

Оттогава насам администрацията предложи амбициозно предписание за изпускателните тръби на колите, което може да докара до гражданска война на автомобилния пазар в Съединени американски щати и до 2032 година електрическите транспортни средства да съставляват две трети от продажбите на нови коли .

Важно за идните регулации за електроцентралите е, че съгласно EPA електроенергийният бранш генерира една четвърт от цялото замърсяване на планетата в Съединени американски щати, а бързото понижаване на това замърсяване е от основно значение, с цел да може страната да реализира нулеви чисти климатични излъчвания до 2050 година, както даде обещание Байдън.
 Втори мандат: Байдън афишира кандидатурата си идната седмица
Втори мандат: Байдън афишира кандидатурата си идната седмица

Битката за Белия дом

Агенцията за запазване на околната среда не разяснява детайлностите на проекта, като означи, че те към момента се преглеждат. Но представителят на EPA Тим Карол съобщи пред CNN, че организацията " работи незабавно, с цел да реализира стандарти, които пазят хората и планетата, като се основава на инерцията от икономическата стратегия на президента Байдън " Инвестиране в Америка ", в това число оферти за справяне с въглеродните излъчвания от нови и съществуващи електроцентрали ".

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР