Администрацията на община Хасково ще предложи на Общинския съвет увеличение

...
Администрацията на община Хасково ще предложи на Общинския съвет увеличение
Коментари Харесай

Предлага се увеличаване на таксата смет в община Хасково с 0,5 промила

Администрацията на община Хасково ще предложи на Общинския съвет нарастване на таксата "твърди битови боклуци " /ТБО/ с 0,5 промила за частните клиенти в общината и с 1 промил - за нежилищните здания, заяви на конференция кметът на общината Станислав Дечев.

Това се постанова поради увеличението на таксата за депониране на твърди битови боклуци на районното бунище от 57 на 95 лв. за звук от 2020 година, разясни той, представен от Българска телеграфна агенция. Така новата ставка ще бъде 3,5 промила за жителите на регионалния център, 4,5 промила - за жителите на селата, и 13 промила - за компаниите. Изчисленията на експертите сочат, че жилище от 63 кв. м в центъра на Хасково от сегашните 128 лв. ще дължи за идната година 150 лв.. Апартамент от 80 квадрата, който до момента е таксуван със 168 лева, ще бъде длъжен със 194 лв..

ГЕРБ с рекордна изборна победа в Хасково, седем кметове на общини от първи тур

Догодина за активността по сметосъбиране, сметоизвозване и депониране на битовия боклук в районното бунище ще са нужни 9,319 млн. лева, уточни Дечев. Сумата, която ще бъде събрана с нарастването на ставката, ще бъде с 951 000 лв. по-малко, тъй че общината ще дофинансира активността, обясни Дечев. Приходоизточниците за покриването на сумата ще станат ясни при изработването на проектобюджета, прецизираха специалисти в администрацията. Последната смяна на такса "ТБО " в община Хасково е била през 2008 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР