Администрацията на най-голямата социална мрежа официално съобщи, че по време

...
Администрацията на най-голямата социална мрежа официално съобщи, че по време
Коментари Харесай

Facebook: при голямата хакерска атака са изтекли данните на 30 милиона потребители

Администрацията на най-голямата обществена мрежа публично заяви, че по време на огромната хакерска атака през месец септември тази година, хакерите са получили достъп до данните на съвсем 30 милиона консуматори.

Разследването на случая сподели, че в началото хакерите са получили достъп до сметките на 400 хиляди души . Те са виждали съвсем всичката информация, в това число контактите от месинджъра и известията.

След това са получили достъп до сметките на още 30 милиона души , другари във Фейсбук на първите 400 хиляди. В 15-те милиона от новите хакнати сметки е получен достъпа до два параметъра – имената и данните за контакт (телефонен номер, имейл или и двете). А в останалите 14 милиона – в допълнение пола, езика, статута, местоработата, вида на работа, образованието, най-често употребявани мобилни устройства и други данни. До сметките на останалия един милион консуматори на Фейсбук, хакерите не са могли да получат достъп.

Фейсбук за първи път заяви за голямо приключване на данни в края на месец септември. Тогава излезе информация, че офанзивата е засегнала 50 милиона консуматори, без да се оповестяват спомагателни детайлности. Сега излиза наяве, че засегнатите не са 50 милиона, а 30 милиона.

Всеки консуматор на Фейсбук може да ревизира дали е бил обиден в Help центъра на обществената мрежа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР