Администрацията на Доналд Тръмп реши да размрази военна помощ за

...
Администрацията на Доналд Тръмп реши да размрази военна помощ за
Коментари Харесай

САЩ размразиха 195 млн. долара военна помощ за Египет

Администрацията на Доналд Тръмп реши да размрази военна помощ за Египет в размер на 195 милиона $, която бе арестувана поради безпокойства за положението на човешките права в Египет, заяви поискал анонимност представител на Държавния департамент, представен от организация " Ройтерс ".

Средствата са планувани за закупуване на създадено в Съединени американски щати военно съоръжение.

Със настоящето решение се признават " стъпки, които е подхванал Египет през последната година в отговор на съответни безпокойства на Съединени американски щати " и в дух на подсилване на партньорството с Египет, сподели източникът.

Един от мотивите за безпокойството на Вашингтон беше нов закон за контролиране активността на неправителствените организации, който бе сметнат за средство за смълчаване на инакомислещи.

Служителят на Държавния департамент не посочи какви ограничения е взел Египет да успокои безпокойствата на Съединени американски щати за човешките права, само че уточни, че повода за деблокиране на помощта е частично да се резервира двустранното съдействие в региона на сигурността.

В последния си отчет за положението на човешките права в света, който бе оповестен през април, Държавният департамент изрежда редица нарушавания на правата на индивида в Египет като изтезания, ограничавания над свободата на словото, държавен надзор над неправителствените организации и потреблението на военни съдилища за съдене на цивилни./ БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР