Администрацията на Доналд Тръмп не се е консултирала с високопоставени

...
Администрацията на Доналд Тръмп не се е консултирала с високопоставени
Коментари Харесай

US сенатор: Президентът няма правомощия за война с Иран

Администрацията на Доналд Тръмп не се е съветвала с високопоставени членове на Конгреса преди да бъде подредена офанзива против конвоя, пренасящ иранския ген. Касем Сюлеймани в Ирак, разгласи водачът на демократите в Сената Чък Шумър, представен от Си Ен Ен. Той изрази опасения, че съществени въпроси, свързани с правната база за осъществяването на интервенцията и с евентуалния отговор на Иран, може да не са били добре премислени. „ Президентът няма пълномощия за война с Иран “, безапелационен е Шумър. Той изясни, че Тръмп би трябвало да получи утвърждение от Конгреса за доста увеличение на американските войски и за „ евентуални военни дейности за по-дълъг интервал от време “. Според водачът на демократическото малцинство в Сената действията на президента „ може да приближат страната ни към още една безкрайна война – тъкмо такава безкрайна война в каквато президентът даде обещание да не ни въвлича “. 

Лидерът на болшинството в Сената републиканецът Мич Макконъл обаче отбрани офанзивата против ген. Сюлеймани, който дефинира като " терористичен началник, настоящ без ограничавания ". Сенаторите щели да бъдат в детайли осведомени за удара в Ирак идната седмица на особено съвещание, изясни още той.

Сенаторът от Републиканската партия Том Тилис съобщи в изявление през тв канала " Фокс ", че президентът е взел „ вярното решение “ за офанзивата против иранския върховен военачалник. Сенаторът отбрани Тръмп, че не е уведомил високопоставени конгресмени от Демократическата партия преди удара в Багдад. „ Не се колебая, че пълномощията на президента са били тествани и е действано съгласно тях... Става въпрос за извънредно секретни дейности и те би трябвало да се осъществят както и при предходни набези против терористични водачи, които бяха премахнати “, безапелационен бе Тилис.

Още за рецесията САЩ-Иран  ТУК
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР