Администрацията на Доналд Тръмп наложи серия санкции срещу севернокорейски финансови

...
Администрацията на Доналд Тръмп наложи серия санкции срещу севернокорейски финансови
Коментари Харесай

САЩ нанесоха удар по севернокорейския бизнес

Администрацията на Доналд Тръмп наложи серия наказания против севернокорейски финансови и бизнес мрежи в Китай и Русия в следващ опит да пресече приходите за финансиране на създаването на ракети и нуклеарно оръжие, съобщи „ Асошиейтед прес “.

В черния си лист американското министерство на финансите вкара също пет севернокорейски компании за мореплаване и шест плавателни съда. Министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин съобщи през вчерашния ден, че Вашингтон систематично постанова наказания против физически и юридически лица, финансиращи ръководството на Ким Чен-ун и неговата оръжейна стратегия, и помагащи му да заобикаля глобите.

Сред добавените в листата са 10 представители в Китай и Русия на Корейската генерална корпорация „ Ньонбон “, която подкрепя военнопромишления комплекс на Северна Корея и против която към този момент има наказания на Съединени американски щати и Организация на обединените нации. Американските жители нямат право да имат настоятелен връзки с тях. Освен това Вашингтон желае те да бъдат изгонени от страните, в които обитават.

Напрежението сред Вашингтон и Пхенян се усили след серията нуклеарни и ракетни тествания, осъществени от режима на Ким Чен-ун. През предишния месец Северна Корея разказа новите наказания на Организацията на обединените народи като „ акт на война “ против азиатската страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР