Администрацията на Доналд Тръмп е обсъдила извършването на първи ядрен

...
Администрацията на Доналд Тръмп е обсъдила извършването на първи ядрен
Коментари Харесай

Предупреждение към Русия и Китай! САЩ могат да извършат първия си ядрен тест от 1992 г.

Администрацията на Доналд Тръмп е разискала осъществяването на първи нуклеарен тест в Съединени американски щати от 1992 година насам като евентуално предизвестие към Русия и Китай, съобщи „ Вашингтон поуст”, базирайки се на източници.

Подобно нуклеарно тестване фрапантно ще усили напрежението сред страните с атомни оръжия, показва американският вестник. Анализатор показа пред вестника, че в случай че бъде дадена зелена светлина за сходен нуклеарен тест, то това ще даде началото на невиждана конкуренция във въоръжението на огромните военни сили.

Според информацията на почитан чиновник в администрацията на Тръмп и двама някогашни чиновници, поискали анонимност, опцията за провеждането на нуклеарно тестване е била разисквана на среща на 15 май. Във Вашингтон настояват, че Русия и Китай организират лични проби. Москва и Пекин отхвърлят тези обвинявания. Привържениците на неразпространението на нуклеарните оръжия показаха, че нуклеарно тестване в Съединени американски щати ще има тежки отрицателни последствия за сигурността в световен мащаб.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР