Администрацията на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Администрацията на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Майк Помпейо: САЩ втърдяват позицията си срещу Северен поток-2 и Турски поток

Администрацията на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския ще затегне санкционния режим против съветските енергийни планове, като анулира изключенията, планувани за някои компании, участващи в газопроводите "Северен поток-2 " и Турски поток, съобщи държавният секретар Майк Помпейо, предава Българска телеграфна агенция.

Помпейо съобщи пред кореспонденти, че фирмите, които вземат участие в продължаващия план, може да бъдат застрашени от наказания по силата на закон от 2017 година - така наречен Закон за противопоставяне на съперниците на Америка (CAATSA), който целеше в частност да глоби Русия за намесата й в изборите в Съединени американски щати и други нейни дейности.

"Това е недвусмислено предизвестие към фирмите, които подкрепят съветските планове за оказване на пагубно въздействие ", сподели Помпейо, представен от Асошиейтед прес и ТАСС. По думите му "Северен поток-2 " и "Турски поток " "не са търговски планове ", а "инструменти на Кремъл за употреба и разширението на зависимостта на Европа от съветски енергоносители ". Помпейо означи, че плановете са в ущърб на Украйна и в последна сметка подкопават трансатлантическата сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР