Администрацията на държавния глава на САЩ Доналд Тръмп засилва спорните

...
Администрацията на държавния глава на САЩ Доналд Тръмп засилва спорните
Коментари Харесай

Тръмп планира да изпрати още стотици войници в Саудитска Арабия

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп ускорява противоречивите си военни връзки със Саудитска Арабия, като се приготвя да изпрати стотици бойци в страната на фона на възходящото напрежение с Иран, предава новинарският канал CNN, представен от " Фокус ".
Очаква се 500 бойци да бъдат дислоцирани във военновъздушната база " Принц Султан ", ситуирана в пустинна зона на изток от столицата Рияд, съгласно двама представители на Пентагона, поискали анонимност. Малък брой бойци и спомагателен личен състав към този момент са на място. Очаква се идването на батарея с " Пейтриът ".
Решението е взето на фона на обстановка, в която връзките сред Съединени американски щати и Саудитска Арабия остават извънредно чувствителни поради убийството на Джамал Хашоги. Но администрацията на Тръмп съобщи, че е решена да се опита да отбрани Саудитска Арабия от иранската експанзия.
Миналия месец администрацията разгласи, че изпраща още 1000 военнослужещи в Близкия изток, само че не посочи в кои страни ще бъдат ситуирани бойците. Силите, които отиват в Саудитска Арабия, са част от оповестеното по-рано разполагане.
Конгресът не е публично известен за проектите, макар че част от членовете му са били импровизирано осведомени за тях. Уведомлението до Конгреса ще даде по-точни детайлности за военните дейности на Съединени американски щати в района.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР