Администрацията на Байдън в петък поиска повече от 105 милиарда

...
Администрацията на Байдън в петък поиска повече от 105 милиарда
Коментари Харесай

Байдън иска от Конгреса $105 милиарда за Украйна, Израел и Тайван

Администрацията на Байдън в петък изиска повече от 105 милиарда $ от Конгреса, с цел да финансира потребностите от сигурност в Украйна, Израел, Тайван и южната граница на Съединени американски щати.

Най-голямата част от финансирането по пакета за поддръжка на президента Джо Байдън е за Украйна – над 61 милиарда $, оповестява CNBC. Откакто Русия стартира войната си през февруари 2022 година, Съединени американски щати са дали чартърен боеприпас на стойност 44 милиарда $ на нападнатата от Москва страна, съгласно данни, предоставени от Държавния департамент.

Президентът на Съединени американски щати приканва за спомагателни 14.3 милиарда $ за Израел, още 2 милиарда $ за сигурността на Тайван и Индо-Тихия океан и малко над 9 милиарда $ за филантропична помощ.

Израел е във война с Хамас, откакто въоръжената формация предприе шокираща и брутална терористична офанзива на 7 октомври. Междувременно има възходящо напрежение към Тайван, който Китай приема за своя територия.

Искането идва в миг, когато работата в Конгреса е в застой, откакто републиканската партия остава разграничена по отношение на това кой би трябвало да бъде представител на Народното събрание. Твърдодесният конгресмен Джим Джордан от Охайо упорства за трети избор, откакто два пъти не съумя да си обезпечи болшинство.

Освен това Белият дом търси 6.4 милиарда $ за гранични интервенции, сблъсквайки се с републиканците, които подлагат на критика администрацията, че не прави задоволително, с цел да се оправи с миграцията от Латинска Америка. Искането на пари включва и към 1.2 милиарда $ за старания, ориентирани против използването на фентанил, който провокира вълна от смъртоносни свръхдози в Съединени американски щати

В рядка тирада в праймтайм вечерта в четвъртък от Овалния кабинет Байдън пресъздава настояването за финансиране, наричайки го „ интелигентна инвестиция, която ще изплати дивиденти за американската сигурност за поколенията “.

Байдън сподели, че спомагателните средства за военните старания на Израел и Украйна „ ще ни оказват помощ да предпазим американските войски от рискове, ще ни оказват помощ да изградим свят, който е по-безопасен, по-мирен и по-проспериращ за нашите деца и внуци “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР