Администрацията на Байдън ще поднови депортирането на венецуелци директно във

...
Администрацията на Байдън ще поднови депортирането на венецуелци директно във
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън ще започне да депортира венецуелски мигранти директно във Венецуела

Администрацията на Байдън ще възобнови депортирането на венецуелци непосредствено във Венецуела в опит да ограничи рекордния приток на прекосявания на границата сред Съединени американски щати и Мексико, съгласно висши чиновници на администрацията.

Венецуелци, които пресичат границата сред Съединени американски щати и Мексико нелегално и нямат правно съображение да останат в Съединените щати, ще дават отговор на изискванията за извеждане, споделиха висши чиновници на администрацията в четвъртък, добавяйки, че Венецуела се е съгласила да одобри назад своите жители.

„ Днешното известие е основна част от нашите продължаващи старания за подсилване на следствията, които са в действие на границата за мигранти, които минават нелегално “, сподели един от чиновниците.

Някои мигранти към този момент са разпознати за депортиране. „ От през днешния ден Съединените щати ще стартират непосредствено репатриране на венецуелски жители назад в родната им страна и в действителност ние към този момент идентифицирахме лица в нашия арест през днешния ден, които ще бъдат отстранени неотложно през идващите дни “, добави служителят.

Мигрантите се доближават до граничната стена в Сиудад Хуарес, Мексико, сряда, 21 декември 2022 година, от другата страна на границата от Ел Пасо, Тексас. Мигрантите се събраха от мексиканската страна на южната граница в сряда, до момента в който чакаха Върховният съд на Съединени американски щати да реши дали и по кое време да отстрани рестриктивните мерки от ерата на пандемията, които попречиха на мнозина да потърсят леговище. (AP Photo/Christian Chavez) Мигрантите се доближават до граничната стена в Сиудад Хуарес, Мексико, сряда, 21 декември 2022 година, от другата страна на границата от Ел Пасо, Тексас. Мигрантите се събраха от мексиканската страна на южната граница в сряда, до момента в който чакаха Върховният съд на Съединени американски щати да реши дали и по кое време да отстрани рестриктивните мерки от ерата на пандемията, които попречиха на мнозина да потърсят леговище. (AP Photo/Christian Chavez) Кристиан Чавес/AP

Венецуелците съставляват огромна част от граничните пунктове и Съединени американски щати като цяло не могат да ги депортират заради мразовитите дипломатически връзки с Венецуела. Мексико се съгласи да вземе някои, само че това остава комплицирано – и неповторимо – предизвикателство за администрацията на Байдън и за градовете, които ги получават.

Миналия месец Министерството на вътрешната сигурност разгласи, че секретарят Алехандро Майоркас удължава и преназначава Венецуела за форма на филантропична помощ, известна като краткотраен предпазен статут, за 18 месеца за лица, които са обитавали в Съединени американски щати на или преди 31 юли. DHS очакваше към 472 000 Венецуелците ще дават отговор на изискванията за статут, съгласно чиновник на вътрешната сигурност.

Мигрантите, арестувани на границата, могат да бъдат сложени в бърз развой на депортиране, да се върнат непринудено в Мексико, да бъдат арестувани или освободени от ареста, до момента в който минават през имиграционни процедури.

Лошите стопански условия, дефицитът на храна и лимитираният достъп до опазване на здравето от ден на ден карат венецуелците да напущат страната. Икономическите и политически разтърсвания във Венецуела доведоха до това, че повече от 7,7 милиона души напуснаха Венецуела, отбелязвайки най-голямото разселване в Западното полукълбо, и доста от тях избират да отидат на север. За съпоставяне, мащабът на това разселване изпреварва Украйна, където се води дейна война.

Венецуела беше измежду тематиките на полемиката сред президента Джо Байдън и президента на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва предишния месец.

Двамата „ означиха смисъла на възобновяване на демокрацията във Венецуела, а президентът Байдън повтори поддръжката на Съединените щати за народа на Венецуела и очерта нашата визия за метод малко по малко, при който съответни дейности към възобновяване на венецуелската народна власт, водещи до свободни и почтени избори, са посрещнати със съответното облекчение на глобите от страна на Съединените щати “, съгласно показанията на Белия дом по това време.

Алекс Марквард, Майкъл Конте и Хейли Брицки от CNN способстваха за репортажите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР