Администрацията на Асеновград търси трайно решение на казуса с безразборното

...
Администрацията на Асеновград търси трайно решение на казуса с безразборното
Коментари Харесай

Паякът в Асеновград в действие: Вдигат изоставените коли

Администрацията на Асеновград търси трайно решение на проблема с безразборното паркиране по улиците на града. За справяне с наболелия проблем ще бъде проведена среща с представители на РУ-Асеновград и РСПБЗН, на която ще се разискват възможни оферти за разрешаване на обстановката. През идващия месец пък ще бъде оповестена и нова социална поръчка с предмет: " Техническо обслужване на активността по наложително премахване на погрешно паркирани моторни транспортни средства на територията на град Асеновград " .
Принудителното пренасяне на колите ще се реализира с репатриращ автомобил. Те ще бъдат извозвани от мястото на което са паркирани до профилиран углавен паркинг. Избраната компания реализатор, която ще експлоатира паяка, ще би трябвало да обезпечи най-малко двама водачи с нужната подготовка и най-малко 3-годишен опит в ръководството на краново устройство. Ангажимент на спечелилия състезанието ще е и издръжката и ремонтите на профилирания автомобил. Участниците в конкуренцията за продобиване на поръчката следва да имат лиценз за публичен транспорт на пътуващи и товари на територията на България.
Договор със спечелилия ще се подписа за една година или до привършване на финансовия запас, който е в размер на минималната планирана стойност на поръчката - към 90 000 лв.. Идеята на тази социална процедура е възложителят, т.е. община Асеновград, да заплаща на изпълнителя % от таксата, избрана с Наредбата за администриране на локални такси и цени на услуги на територията на общината за всяко наложително отстранено моторно транспортно средство.
Ангажимент на администрацията ще е да обезпечи чиновник от звеното по надзор, профилиран углавен паркинг с защита, нужните пътни знаци и маркировката. Автомобили няма да бъдат отстранявани, в случай че лидерът се появи на място, преди да е вдигната колата му и при избрани условия заплати съответна такса. " За да бъдем оптимално ясни, ще бъдат репатрирани коли, паркирани по този начин, че да нарушават Закона за придвижване по пътищата или общинските наредби, а за синята зона не се планува разширение ", изясни кметът на Асеновград - лекар Емил Караиванов.
Той посочи, че ще бъдат репатрирани коли, паркирали тук-там със забранителни знаци, в зелени площи, върху тротоари и така нататък В този ред, в случай че лидер е спрял в зона за платено паркиране, само че не си е платил, колата му няма да бъде отстранявана, а ще й бъде сложена " скоба ". Автомобилът би могъл да бъде репатриран, само че това може да стане единствено по поръчка на чиновници от Дейност " Инспекторат, паркинги и гаражи ".
Караиванов уточни, че в случай че компанията реализатор не употребява репатриращия автомобил, тогава за паяка щ бъде открито друго приложение. " Има коли, които могат да бъдат репатрирани от самата община. Това са коли, които набелязваме в последните седмици. Такива, които дълго време престояват на едно и също място. Това е проблем във всяка община, в това число и в нашата. Има доста такива коли, както в междублоковите пространства, по този начин и по улиците на Асеновград ", съобщи Емил Караиванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР