Администрацията на американският президент Доналд Тръмп обмисля възможността да спре

...
Администрацията на американският президент Доналд Тръмп обмисля възможността да спре
Коментари Харесай

Администрацията на Тръмп обмисля да спре доставките на суров петрол от Саудитска Арабия

Администрацията на американският президент Доналд Тръмп обмисля опцията да спре доставките на недопечен нефт от Саудитска Арабия, с цел да укрепи озовалата се в сложна обстановка локална промишленост, заяви Ройтерс.

„ Ще разгледаме тази опция “, съобщи Тръмп в отговор на пред публицисти по време на  ежедневна конференция, откакто беше запитан за коментар по настояванията на някои републиканци за прекъсване на вноса на петорл.

„ Ние несъмнено имаме доста нефт, тъй че ще разгледаме тази опция “, добави той.

Фючърсите върху суровия нефт в Съединени американски щати с доставки за май паднаха до негативно ниво за първи път в историята, завършвайки деня на равнище от от -37,63 $ за барел на фона на ниското търсене на суровината и терзанията, че складовете за нейното предпазване скоро ще бъдат претъпкани.

Сривът дава мотиви за терзания за американските производители на шистов нефт, които са подложени на огромен напън поради високата си задлъжнялост.

„ Проблемът е, че на процедура никой по света не кара коли... Заводите са затворени, бизнесите са затворени “, разяснява Тръмп. „ Ние имаме доста сила, изключително нефт, само че пазарите внезапно изгубиха 40% до 50% от потреблението “, прибавя той.

По думите на Тръмп ниските цени може да доведат до ново стесняване на добива на нефт след постигнатата от ОПЕК+ договорка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР