Администрацията на американския президент Доналд Тръмп разпореди смекчаване на ограниченията

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп разпореди смекчаване на ограниченията
Коментари Харесай

САЩ смекчават рестрикциите за ТЕЦ на въглища


Администрацията на американския президент Доналд Тръмп разпореди намаляване на рестриктивните мерки за топлоелектрическите централи, употребяващи въглища. Ръководителят на Агенцията по запазване на околната среда Андрю Уилър подписа новата мярка в сряда, макар разбор, че използването ѝ ще докара до увеличение на смъртните случаи от нечист въздух, оповестява БНР.

Смекчаването на рестрикциите по отношение на топлоелектрическите централи с изкопаеми горива е в ослепителен контрастност с една от основните начинания на президента Барак Обама за понижаване на нездравословните излъчвания в атмосферата.

Промяната при Тръмп ще даде по-голяма независимост на всеки щат при вземането на решение дали топлоелектрическите централи да подхващат стъпки за възобновяване за реализиране на енергийна успеваемост, прецизира Младен Петков, сътрудник на националното радио в Съединени американски щати.

От Агенцията по запазване на околната среда в този момент чакат откриването на нови въгледобивни мини. В миналите няколко години съществуването им бе сложено под въпрос на фона на конкуренция от възобновимата сила и тази от природен газ.

До тук се стига макар разбор на самата Агенция по запазване на околната среда, в който се показва, че мярката ще докара до сред 300 и 1500 спомагателни смъртни случая до 2030-а в резултат на замърсяване на въздуха.

Щата Ню Йорк разгласи, че има намерение да подаде иск против новата политика.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР