Администрацията на американския президент Доналд Тръмп разглежда възможността да делистне

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп разглежда възможността да делистне
Коментари Харесай

Блумбърг: САЩ искат да изключат китайските компании от фондовите си борси

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп преглежда опцията да делистне китайските компании от фондовите тържища на Съединени американски щати, оповестява организация „ Блумбърг ”, позовавайки на лични източници, съобщи БГНЕС.
Темата е обсъждана на фона на договарянията сред Пекин и Вашингтон за евентуално помирение в комерсиалната война сред тях.
По-рано беше обявено, че следващият кръг на комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай ще започват на 10 октомври във Вашингтон.
Търговската война сред Съединени американски щати и Китай датира от 2018 година През този те нееднократно водиха договаряния, в които отбелязваха напредък. Независимо от това, последва ново нарастване на вносните мита, които страните вкараха една по отношение на друга.
Последният кръг от договарянията сред тях се организира в Шанхай на 31 юли. Напредък не беше реализиран, а комерсиалното опълчване се задълбочи.
Новите взаимни мита влязоха в действие на 1 септември. Съединени американски щати усилиха с 15 % митата за следващата група артикули от Китай на обща стойност 300 милиарда $. От своя страна, Китай също увеличи митата, изрази митинг пред Вашингтон и инициира договаряния в Световната комерсиална организация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР