Администрацията на американския президент Доналд Тръмп публикува нови визови правила,

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп публикува нови визови правила,
Коментари Харесай

САЩ въвежда визови ограничения за бременни жени

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп разгласява нови визови правила, ориентирани към ограничение на случаите, когато бременни дами идват в Съединени американски щати, с цел да родят там и детето им да получи американски паспорт, съобщи Асошиейтед прес.

Жените, кандидатстващи за туристическа виза, ще получават отвод, в случай че консулски чиновници преценяват, че те желаят да отидат в Съединените щати основно с цел да родят там.

Кандидатките за виза ще би трябвало да потвърждават, че пътуват за Съединени американски щати по медицински аргументи, а не с цел да родят там. Тези, за които бъде преценено, че пътуват за лекуване, ще бъдат третирани както всички останали чужденци, идващи в страната, с цел да се лекуват. Те ще би трябвало да потвърдят също, че разполагат със средства да платят за лекуването, в това число превоза, и ще могат да се устоят.

Практиката да се пътува до Съединени американски щати, с цел да се роди дете там, е изцяло законна, въпреки да има някои случаи, когато управляващите арестуват чиновници на туристически организации, съдействали на такива дами. Арестите се правят по обвинявания във визови измами или неплащане на налози.
Жените, които желаят да родят в Съединените щати, постоянно не крият желанията си и демонстрират подписани контракти с лечебни заведения и лекари.

Държавният департамент "не счита, че посещаването на Съединени американски щати с единствената цел да бъде получено американско поданство за дете, като бъде родено в Съединени американски щати - активност, наричана нормално "туризъм за раждане " - е оправдана активност за търсене на забавление или от възстановяващо здравето естество ", се споделя в новите правила, които влизат в действие от през днешния ден.

Президентската администрация се пробва да ограничи всички типове имиграция, само че Тръмп е изключително угрижен за тези случаи, когато задачата е да бъде родено дете в Съединените щати. Той се разгласи против тази процедура и даде обещание да я приключи, само че членове на администрацията и адвокати споделят, че това няма да е толкоз елементарно.

Регулациите при издаването на визи за бременни дами са един от методите за справяне с казуса, само че това повдига въпроси по какъв начин консулските чиновници ще дефинират дали една жена е бременна и дали тя може да не бъде позволена на американска територия от гранични чиновници, заподозрели, че може да е бременна, единствено откакто са я погледнали.

Консулските чиновници нямат право по време на визови изявленията да питат дадена жена дали е бременна или има намерение да забременее.
Туризмът за раждане е рентабилен както в Съединени американски щати, по този начин и в други страни. Компании разгласяват реклами за този бизнеса и взимат до 80 000 $, с цел да улеснят идването, като оферират хотел и медицински грижи. Много дами пътуват от Русия и Китай, с цел да родят в Съединени американски щати.

По данни на Центъра за имиграционни проучвания, който се афишира за стягане на имиграционното законодателство, към 36 000 чужденки са родили в Съединени американски щати през 2012 година и по-късно са си отпътували.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР