Администрацията на американския президент Доналд Тръмп продължи да убеждава съюзниците

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп продължи да убеждава съюзниците
Коментари Харесай

Вашингтон събира коалиция срещу Техеран

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп продължи да убеждава съдружниците на Белия дом в Европа за нуждата от прибавяне на нови условия в иранското нуклеарно съглашение, съобщи France 24.

Държавният секретар Рекс Тилърсън беседва с френския външен министър Жан-Ив Льо Дриан по въпроса. Вчера той се опита да убеди по същия този въпрос и английския външен министър Борис Джонсън на среща с него в Лондон.

Преди срещата Льо Дриан напомни, че Международната организация за атомна сила е споделила, че Иран съблюдава изискванията на съглашението. Той добави, че страните по контракта нямат никакво съображение да не имат вяра в това и ето за какво те би трябвало да застанат зад думата, която са дали, когато са подписали контракта.

"Защото, когато един контракт е подписан, всяка страна, който го е подписала, би трябвало да го съблюдава. Тилърсън би трябвало да разбере това ", сподели първият посланик на Париж.



След тази среща Тилърсън ще взе участие в Париж дружно с представители на тридесетина страни в слагането на начало на самодейност за гонене на отговорните за офанзивите с химически оръжия в Сирия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР