Администрацията на американския президент Доналд Тръмп планира да отложи налагането

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп планира да отложи налагането
Коментари Харесай

САЩ планират да отложат налагането на мита върху вноса на автомобили

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп възнамерява да отсрочи налагането на мита върху вноса на коли до шест месеца, като сега е възпрепятствана от ескалирането на комерсиалния спор с Китай, оповестява CNBC, базирайки се на източници, осведомени с въпроса.

Белият дом би трябвало да вземе решение до събота дали да сложи мита на автомобилните елементи поради опасения за националната сигурност. След събота администрацията ще разполага с още 180 дни, с цел да вземе решение, до момента в който договаря с управляващите на засегнатите страни.

Тръмп възприема митата като метод да завоюва преимущество в интернационалната търговия против сътрудници като Европейския съюз (ЕС) и Япония, до момента в който траят комерсиалните договаряния. Но президентът на Съединени американски щати рискува да провокира нови интернационалните стопански конфликти, в случай че реши да наложи въпросните митнически данъци.

Европейски Съюз към този момент е подготвил лист от американски артикули, които ще бъдат обложени с мита при положение на съответни такива от страна на Вашингтон.

Отлагането идва в миг, когато американските управляващи се пробват да сключат договорка с Китай, с цел да сложат завършек на траялия година търговски спор сред двете най-силни международни стопански системи.

Тръмп обмисля да употребява като предлог отбраната на националната сигурност при налагането на 25-процентни мита върху вноса на коли. През февруари министерството на търговията показа отчет на президента, в който се показва, че може да оправдае своите дейности точно с националната сигурност.

По същия метод Тръмп наложи мита и върху вноса на стоманата и алуминия през миналата година.

Американските автомобилни производители се опълчват на митническите данъци, защото сходно деяние ще има основни негативни последствия за тяхната активност и чиновниците им. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР