Администрацията на американския президент Доналд Тръмп обсъжда три пакета санкции,

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп обсъжда три пакета санкции,
Коментари Харесай

Вашингтон иска да накаже Анкара със сурови санкции заради покупката на руските S-400

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп разисква три пакета наказания, с които да " накаже " Турция за решението ѝ да закупи съветската противоракетна система S-400, настояват осведомени пред Bloomberg.

Според източниците готвените от Вашингтон ограничавания ще бъдат сериозен удар върху към този момент разтърсената турска стопанска система.

Към момента една от трите хрумвания, която има превес, е да бъдат наложени наказания на няколко крючови турски компании, опериращи в бранша на защитата. Рестрикциите против тях ще бъдат въведени на база на акт, който визира фирмите, партниращи си с Русия.

При такова деяние за тези компании на процедура ще бъде невероятно да купуват съставни елементи от американските производители в бранша на защитата, както и да провадат свои на пазара в Щатите.

Ердоган: Турция няма желание да се отхвърля от покупката на S-400
Ердоган: Турция няма желание да се отхвърля от покупката на S-400

Но е отворена и към оферта за американската система Patriot

Източниците настояват, че рестриктивните мерки за южната ни съседка може да влязат в действие през юли. Окончателното решение няма да бъде взето преди срещата на Г-20 в Япония през идната седмица, където Доналд Тръмп евентуално ще има диалог с турския си сътрудник Реджеп Ердоган.

Тази информация се появява като доказателство за възходящото напрежение сред съдружниците в НАТО Съединени американски щати и Турция. В центъра на спора е решението на Анкара да закупи системата S-400 от Русия.

Дебатът сред двете страни доближи нов стадий с опцията а изключването на южната ни съседка от програмата за изтребителите F-35. Страната доставя някои от основните съставни елементи за самолетите, създавани от Lockheed Martin. Заедно с това се очакваше Турция да закупи за своите Военновъздушни сили нови изтребители F-35.

В резултат на сигналите за готвените наказания против Турция валутата на страната записа нов спад. Лирата се сви с 1,5% по време на ранната търговия в сряда. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР