Администрацията на американския президент Доналд Тръмп наложи санкции на руски

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп наложи санкции на руски
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на руски бизнесмени и фирми заради кибератаки

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп наложи наказания на съветски предприемачи и компании за осъществяване на хакерски атаки и подкрепяне на съветската войска и разузнаване с други злонамерени дейности, съобщи Асошиейтед прес.

Финансовото министерство на Съединени американски щати съобщи, че глоби пет съветски компании и трима техни управителни фрагменти според признат предходната година закон и президентски декрет за наказване на опитите за навлизане в американски компютърни системи. Санкциите включват заледяване на активи, които са под юрисдикцията на Съединени американски щати, и възбрана на американски лица да работят със глобените.

Санкциите са в отговор на редица хакерски атаки, в това число миналогодишната офанзива " НотПетя " , както и поради прониквания в енергийната мрежа на Съединени американски щати и в световни мрежови инфраструктури.

Санкционираните компании са Диджитал секюрити с офиси в Москва и Санкт Петербург и филиалите й ЕРПСкан и Ембеди , които имат офиси в Русия, Европа и Израел, както и Института за квантови научни проучвания с офиси в Москва и Санкт Петербург и Дайвтекносървисиз от Санкт Петербург. Санкционираните физически лица са Александър Лвович Трибун, Олег Сергеевич Чириков и Владимир Яковлевич Кагански , които работят за Дайвтекносървисиз .

Според финансовото министерство на Съединени американски щати Диджитал секюрити е предоставила материална и техническа помощ н а на съветската Федерална работа за сигурност, а Дайвтекносървисиз е осигурила подводна екипировка и системи за гмуркане , в това число подводница на съветски държавни служби за с ледене и прехващане на информация от подводните кабели на морското дъно , по които минава по-голямата част от телекомуникационните данни в света.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР