Администрацията на американския президент Доналд Тръмп финализира плановете да разреши

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп финализира плановете да разреши
Коментари Харесай

Тръм отваря защитен природен резерват в Аляска за петролни сондажи

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп завърши проектите да позволи сондажите за нефт и газ в част от Национален естествен резерват в Аляска , който е предпазен от десетилетия, написа " Гардиън ".

Бюрото за ръководство на територията ще предложи концесионни контракти всъщност по цялата крайбрежна низина с повърхност 1,6 млн. акра , която включва места, където застрашените бели мечки имат бърлоги , а подвид на северните елени ги посещават за раждане на дребните си.

Очаква се интервенциите по сондажите да бъдат проблематични за коренното население , огромна част от което разчита на лов и лов на риба за оцеляването си .

Контролираната от Демократическата партия Камара на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) единствено часове по-рано одобри законодателство за отбрана на полярната област, само че болшинството на Републиканската партия в Сената (горната камара на Конгреса на САЩ) е малко евентуално да утвърди законопроекта.

Изпълнителният шеф на Лигата на дивата природа на Аляска Адам Колтън съобщи, че " за никого не е изненада, че администрацията избра най-агресивната опция за лизингови контракти, като даже не се преструва, че става въпрос за въздържаност или значима отбрана ".

" С взор върху развиването на целостта на нежната крайбрежна низина, администрацията препуска жестоко над науката, заглушавайки инакомислието и изключвайки цели общности от коренното население ", акцентира Колтън.

Екологично сензитивният регион на полярна Аляска беше неразрешен за сондиране до смяна от Конгреса в откъслечен законопроект за налозите през 2017 година, която Колтън назова " реплика на гласоподаване ".

Бюрото за ръководство на територията разгласява окончателната си оценка за влияние върху околната среда за плана и съобщи, че той цели да стартира даването на концесии до края на годината.

Бюрото пресмята, че извлеченият и изгорял нефт от региона може да изхвърля в атмосферата еквивалента на сред 0,7 млн. и 5 млн. метрични тона въглероден диоксид всяка година. В своя най-много това би било същото като почти милион още коли на пътя годишно.

В прегледите на план на декларация за влияние американската работа за рибата и дивата природа показва, че Бюрото за ръководство на територията подценявало въздействията върху климата на концесиите за сондиране за нефт.

Части от окончателното изказване на Бюрото за ръководство на територията демонстрират - обратно на доказателствата, - че настоящето бързо стопляне на Земята е циклично, а не основано от индивида.

Глобалните учените обаче стигнаха до извода, че човешките дейности, в това число изгарянето на изкопаеми горива, са главният мотор на повишението на международната температура с над 1 градус единствено за последните малко над 100 години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР