Администрацията на американския президент Джо Байдън заяви, че няма да

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън заяви, че няма да
Коментари Харесай

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

Администрацията на американския президент Джо Байдън съобщи, че няма да възобнови петролния лиценз на Венецуела, който изтича през днешния ден.

Разрешението значително облекчаваше петролните наказания на страната.

САЩ подхващат наново налагане на наказателни ограничения в отговор на неуспеха на президента Николас Мадуро да се оправи с предизборните си задължения, или по-конкретно провеждането на „ приобщаващи и конкурентни избори “.

Само часове преди крайния период Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи, че е издало заместващ лиценз, даващ на фирмите 45 дни да „ прекратят “ своя бизнес в петролния и газовия бранш на страната.

През последните месеци Вашингтон неведнъж заплашваше да възвърне енергийните наказания, в случай че Мадуро не извърши обещанията си, които доведоха до отчасти облекчение на глобите от страна на Съединени американски щати от октомври след подкрепено от Съединени американски щати изборно съглашение сред държавното управление и венецуелската съпротива.

Обширните наказания против петролната промишленост на Венецуела бяха наложени за първи път от администрацията на Тръмп през 2019 година след преизбирането на Мадуро, което Съединени американски щати и други западни държавни управления отхвърлиха.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР