Администрацията на американския президент Джо Байдън засилва усилията за преустановяване

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън засилва усилията за преустановяване
Коментари Харесай

Стратегията на САЩ за киберсигурност засилва ответния удара върху Ransomware

Администрацията на американския президент Джо Байдън ускорява напъните за прекратяване и въздържане на ransomware офанзивите.

Това е съществена точка в новата национална тактика за киберсигурност на Щатите. В нея  ransomware офанзивите към този момент са систематизиране като риск за публичната сигурност, икономическата непоклатимост и националната сигурност.

„ Засилваме напъните си против ransomware, като разгласяваме такива офанзиви, като опасност за националната сигурност, а освен като престъпно закононарушение, “ разяснява Ан Нюбергер, заместник-съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати.

Според тактиката се цели още „ спиране и срутване на офанзивите като се употребяват всички налични сили на страната, с което се цели попречване на опасността за националната и социална сигурност. “

Сътрудничество, прилепяне, виртуални валути

От тактиката за киберсигурността излиза наяве, че битката против  ransomware ще се реализира посредством четири съществени правилото: интернационално съдействие, потребление на правоприлагащите органи за следствие и въздържане на ransomware групите, възстановяване устойчивостта на бизнеса, тъй че фирмите да са по-трудни за хакване, атакуване на противозаконни транзакции с криптовалути и противозаконни използва на криптовалути за изпиране на пари от откупи.

Белият дом също по този начин дава по-големи пълномощия на Националната взаимна работна група за киберразследване „ за съгласуване на акции за събаряне и спиране на киберпрестъпни действия с по-голяма скорост, мащаб и периодичност. “ В тази работна група вземат участие ФБР, военните и разнообразни разследващи организации.

Справянето с Hive демонстрира използването на новите тактики

Стратегията за киберсигурността се възползва от обстоятелството, че президентът Байдън към този момент назначи няколко експерти по киберсигурност на високи позиции в държавната администрация и също така издаде заповеди, целящи подсилването на сигурност и координацията с интернационалните  правоприлагащи органи и организации.

Всичко това към този момент дава резултат и като образец може да се уточни залавянето на инфраструктурата на ransomware групата Hive. В акцията са взели участие доста страни, измежду които Англия, Германия и Нидерландия, като поддръжка е оказала и Европол. Според ФБР с тази акция са избавени данните на над 1300 жертви, които е трябвало да платят общо 130 милиона щатски $ като откуп.

В обособени моменти от тази интервенция на едно място са били събирани над 50 чиновници от повече от 11 страни, които са работели дружно. Подобно събиране на запас против киберпрестъпниците би трябвало да провокира съществени терзания във връзка с бъдещите им планове.

Белият дом е подготвен да „ нападна “

Според специалистите по киберсигурност посредством новата тактика държавната администрация разрешава борбата против киберпрестъпниците към този момент да се води и със средства за офанзива.

„ Сега към този момент можем да играем в нахлуване. Американското държавно управление е склонно да се тръгне в атака против проведената киберпрестъпност, картелите и шпионите, които ни нападнаха години наред без да имаме опцията да им отвърнем, “ споделя Том Келърман от Contrast Security.

Посланието е ясно, против киберпрестъпленията се изправя целият държавен уред в съдействие с доста интернационалните сътрудници.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР