Администрацията на американския президент Джо Байдън ще забрани на руското

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън ще забрани на руското
Коментари Харесай

САЩ забраниха на Русия да плаща на облигационерите си през американски банки

Администрацията на американския президент Джо Байдън ще забрани на съветското държавно управление да заплаща на своите облигационери през американски банки от през днешния ден, оповестиха от министерството на финансите на Съединени американски щати.

Този ход ускорява вероятността Русия да изпадне в дефолт по отговорностите си.

Това е следващата глоба на Съединени американски щати против страната в отговор на съветската инвазия в Украйна.

След нашествието администрацията на Байдън направи едно основно изключение от глобите по отношение на съветската централна банка, позволявайки й да придвижва заплащания към облигационери през щатски и интернационалните банки.

Това изключение обаче стопира да бъде реалност от през днешния ден, съгласно публикуван от министерството на финансите на Съединени американски щати бюлетин.

Според изследване на JPMorgan Chase & Co. на Русия й следва заплащане в размер на 400 млн. $ на 23 и 24 юни по деноминирани в долари облигации.

Тимъти Аш, старши анализатор в BlueBay Asset Management, съобщи по-рано през месеца пред CNBC, че Службата за надзор на задгранични активи (OFAC) към министерството “може да се намеси във всеки един миг, с цел да попречи на западни институции да обработват заплащания по облигации ” от страна на Русия.

“OFAC може да вкара Русия в дефолт когато и да е. OFAC към момента е на шофьорското място, ” съобщи тогава Аш.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР