Администрацията на американския президент Джо Байдън ще отпусне повече от

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън ще отпусне повече от
Коментари Харесай

САЩ ще инвестират 3 млрд. долара в производството на батерии

Администрацията на американския президент Джо Байдън ще отпусне повече от 3 милиарда $ за създаване на инфраструктура за произвеждане на акумулатори за електрически транспортни средства.

Това обявиха представители на Белия дом, представени от Ройтерс.

Средствата ще бъдат отпуснати от Министерството на енергетиката по инфраструктурния проект на стойност 1 трилион $, подписан предходната година от президента Джо Байдън.

Сред самодейностите е и опцията за преправка на минерали за потребление в акумулатори с огромен потенциал и преработването на тези акумулатори.

Байдън желае половината от транспортните средства, продавани в Съединени американски щати, да бъдат електрически до 2030 година С постигането на тази цел той се надява да усили работните места в профсъюзите в основни изборни щати, да попречи на китайската конкуренция на бързо развиващия се пазар и да понижи изменящите климата въглеродни излъчвания.

Администрацията в Белия дом също по този начин нарежда ограниченията като стъпка за гарантиране на енергийна самостоятелност и понижаване на дълготрайния инфлационен напън, засилен от нашествието на Русия в Украйна.

„ Докато сме изправени пред това повишаване на цените на газа и петрола, провокирано от Путин, е значимо да се означи, че електрическите транспортни средства ще бъдат по-евтини в дълготраен проект за американските фамилии “, сподели Мич Ландрио, координатор на инфраструктурата на Белия дом.

От Ford Motor приветстваха известието на държавната администрация.

„ Тази инвестиция ще укрепи нашата вътрешна верига за доставки на акумулатори, ще сътвори работни места и ще помогне на американските производители да се конкурират на международната сцена “, сподели в публично изказване генералният консултант на Ford Стивън Кроли.

Държавното финансиране ще помогне за основаването и модернизирането на заводи за акумулатори. Законът за инфраструктурата отпуска и милиарди долари за закупуване на електрически рейсове и инсталиране на зарядни устройства за електрически автомобили.

Администрацията ще си сътрудничи и с локалните производители, в това число основния изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск, изпълнителния шеф на General Motors Мери Бара и изпълнителния шеф на Ford Джим Фарли.

Държавата обаче няма да отпуска средства за създаване на нови мини за рандеман на литий, никел, кобалт и други минерали, нужни за производството на акумулатори.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР