Администрацията на американския президент Джо Байдън съобщи, че е предложила

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън съобщи, че е предложила
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън гарантира заем от 1 млрд. долара за проект за чист водород

Администрацията на американския президент Джо Байдън заяви, че е предложила на Monolith Nebraska обезпечен заем в размер от над 1 милиарда $ за план за произвеждане на чист водород, съобщи Ройтерс.

Финансирането, което идва от програмата за заеми на Министерството на енергетиката, има за цел да помогне на компанията Monolith да разшири своето оборудване за преобразяване на природен газ във водород. Съоръжението също по този начин създава съставни елементи, нужни за производството на гуми и други каучукови артикули. Проектът има за цел да понижи въглеродния отпечатък на оборудването посредством понижаване на използването на изкопаеми горива при производството на тези артикули.

Програмата на Министерството на енергетиката включва финансиране от над 40 милиарда $ за новаторски енергийни планове, които да спомогнат за битката с климатичните промени. Макар че е основана през 2005 година, програмата рядко е употребена, като администрацията на някогашния президент Доналд Тръмп прибягна до нея единствено за финансирането на нуклеарна електроцентрала в Джорджия.

Под управлението на Джигар Шах програмата притегли повече от 66 кандидатури за заеми и гаранции за планове за чиста сила, оценени на над 53 мрд. $. От основаването си програмата е отпуснала повече от 35 милиарда $, като включително влиза поддръжка за Tesla.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР