Административният съдия Теодора Георгиева е одобрена от Съвета на ЕС

...
Административният съдия Теодора Георгиева е одобрена от Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Брюксел одобри съдията Теодора Георгиева за прокуратурата на Кьовеши

Административният арбитър Теодора Георгиева е утвърдена от Съвета на Европейски Съюз да стане част от Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши. Това заяви Съветът късно в понеделник. Георгиева получава 6-годишен мандат. Заедно с Георгиева бяха утвърдени и представителите на останалите 21 страни, които вземат участие в институцията и образуват колегията на Европейската прокуратура.

Той назначи през днешния ден обвинителите от 22-те страни, участващи в институцията. Заедно с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши те ще реализират контрол на следствията и дейностите по покачване и поддържане на обвиняване и ще образуват колегията на Европейската прокуратура.

Европейската прокуратура, която би трябвало да проработи в края на годината в Люксембург, ще бъде самостоятелен орган на Европейски Съюз, който ще дава отговор за следствието, наказателното гонене и предаването на съд за закононарушения против финансовите ползи на Съюза като да вземем за пример измами, корупция, трансгранични измами с Данък добавена стойност на стойност над 10 милиона евро. Тя ще организира следствия и наказателно гонене и ще упражнява функционалностите на прокурор в способените съдилища на страните членки.

Преди да стане арбитър в Административен съд - София град, Георгиева е била прокурор в Софийската градска прокуратура. Тя се яви на състезанието за Европейската прокуратура дружно с още шестима претенденти. След това бе една от тримата, препоръчани от държавното управление на Съвета на Европейски Съюз.

ИМУЩЕСТВО

Имотните заявления на магистратите за 2019 година още не се огласени. За 2018 година Георгиева е подала две заявления. В първата е посочила 62 014 евро влог спестявания от заплати на името на брачна половинка й Васил Йорданов Георгиев. А във втората - покупката на аграрен парцел в местността Пунар Боалар край Свищов. В графата разгъната застроена повърхност е посочено 3371 кв.м., а цената на придобиване е 3650 лева от заплати. Имотът е на двамата съпрузи. Влоговете във втората декларация са два - 123 127 лева на брачна половинка и 3600 лева на съдията. Като и за двата е посочено, че произходът на средствата е спестявания и заплати.

Васил Георгиев има и 100% от " Екс Натура " със седалище в Свищов, на стойност 1000 лева

Това ЕООД е записано още през 2015 година, демонстрира информация в Търговския указател и още от този момент Георгиев е едноличен притежател на капитала. Според регистъра компанията се занимава с " произвеждане, изкупуване преправка и продажба на селскостопански артикули и артикули за растителна и животинска защита; произвеждане и търговия с посадъчен материал, биотехнологии; отглеждане на животни и растениевъдство; обработка и обработване на селскостопански земи; посланичество на задгранични компании за селскостопански артикули и артикули за растителна и животинска отбрана, превоз и всевъзможни други действия, чието практикуване не е неразрешено от закона ".

Предходната 2017 година година влогът е 76 810 евро. Има и още един - 8237 лв., които са от заплата и кредитна карта. Георгиева също има влог - 4000 лева от заплата.

В декларацията за 2016 година, когато е прокурор в СГП, е посочено, че няма нищо за обявление. Година по-рано има единствено заем от 10 000 лева към банка на нейно име, а брачният партньор й е купил от заплати 43 дка край Свищов за 40 000 лева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР