Административният съд във Враца потвърди решението на Общинската избирателна комисия

...
Административният съд във Враца потвърди решението на Общинската избирателна комисия
Коментари Харесай

Административният съд във Враца отказа да касира изборите в Галиче

Административният съд във Враца удостовери решението на Общинската изборна комисия /ОИК/ в Бяла Слатина, с което е разгласен за определен на втори тур от създадените частични избори за кмет на село Галиче претендентът, повдигнат от ГЕРБ, и отхвърля да касира изборите, оповестиха от съда.

Решението на съда е взето през днешния ден по правосъдно дело с искане изборите да бъдат касирани поради нарушавания. От разбора на събраните в хода на процеса доказателства не може да се направи извод за позволени основни нарушавания на процесуалните правила, опорочаващи крайния резултат, се показва в известието. Протоколите от четирите секционни изборни комисии /СИК/ са подписани от всички членове без особени отзиви и възражения и данните от тях са нанесени в протокола на ОИК, допълват от административния съд. Протоколът на ОИК също е подписан без особени отзиви и възражения. В хода на правосъдното произвеждане не са открити такива нарушавания на Изборния кодекс, които биха довели до основна смяна в крайния резултат и поради които изборът да бъде касиран, се показва в известието.

Решението на съда във Враца не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в седемдневен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР