Административният съд във Враца потвърди решение на общинската избирателна комисия

...
Административният съд във Враца потвърди решение на общинската избирателна комисия
Коментари Харесай

Съдът потвърди решение на ОИК-Бяла Слатина за избор на кмет и общински съветници

Административният съд във Враца удостовери решение на общинската изборна комисия в Бяла Слатина за избиране на кмет на община Бяла Слатина и общински съветници.
От съда разясняват, че удостоверява избора за кмет на първи тур на създадените локални избори Иво Цветков. Оспореното решение е взето на база формирания протокол от ОИК за резултатите от извършения тур за избор на кмет на община Бяла Слатина, в който са отразени разпределените гласове по кандидатски листи, действителни и недействителни такива, като протокола е подписан от всички членове на ОИК без възражения и особени отзиви. Съдът е приел, че вотът на гласувалите в ПСИК не е изопачен и не са налице нарушавания, водещи до смяна на изборните резултати.
С друго свое решение съдът е удостоверил и избирането на общински съветници за общински съвет Бяла Слатина.
Магистратите са приели, че не е налице опорочаване на вота на гласувалите в ПСИК, което да докара до смяна на изборните резултати, смяна на избраната квота, задоволителна за избор на самостоятелен претендент и оттова до смяна на мандатите, разпределени за МК „ Новото време “, по тъжба на която беше формирано делото.
Оспореното решение е постановено въз основа на данните, отразени в протокола на ОИК, формиран на 28.10.2019 година, чието наличие не е оспорено, заради което съдът е приел, че отразените в него обстоятелства са достоверни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР